Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Robert Tepper – Better Than The Rest
AOR Heaven
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Wim Rueter – 23 september 2019
“Tepper is zeker geen Lord Of Metal, zijn kracht ligt in goed gecomponeerde nummers met weinig tot geen scherpe randjes.”
8.3/10

Dat de naam van Robert Tepper misschien niet direct een belletje laat rinkelen bij je is geen schande. Maar om te stellen dat je nog nooit iets van de man gehoord hebt, klopt misschien niet. Onbewust heb je mogelijk het nummer ‘No Easy Way Out’ gehoord in de succesvolle boksfilm Rocky IV. De jaren 80 waren dan ook Tepper’s finest hour.

Nu, in 2019, besluit de inmiddels 69 jarige songwriter en zanger om toch weer plaatwerk uit te brengen. Deze plaat ‘Better Than The Rest’ trakteert je elf nummers lang op Amerikaanse AOR volgens het geijkte recept. Hij wordt op dit album bijgestaan door de Spaanse gitarist Pablo Padilla. Tepper is zeker geen Lord Of Metal. Zijn kracht ligt in goed gecomponeerde nummers met weinig tot geen scherpe randjes. Mede door de puike productie valt er genoeg te genieten voor de echte liefhebber. De mooi gelaagde sound laat nummers als ‘Testimony’ (vlot en lekker) of ‘Time, Just This Time’ (heerlijke sfeervolle ballad en met een glansrol voor Padilla) net iets overtuigender klinken. Tepper heeft een prettige, wat donker stemgeluid. Een vocaal acrobaat is hij echter niet. Maar ach, het past allemaal lekker op zijn plek. Zoals ik al zei ; een Lord Of Metal is Tepper niet, Duke Of AOR is een titel die beter bij hem past.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.