Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Regressive – Born In The Grave
Mythrone Productions
Release datum: 19 oktober 2019
Tekst: Ramon van Hengel – 15 februari 2020
“In het geheel is het vooral het plezier dat ze uitstralen wat telt, inhoudelijk valt er niet zo heel veel te ontdekken.”
6.9/10

Als je voor iets anders dan nostalgie komt, ben je bij Regressive echt aan het verkeerde adres. Zelfs hun stijl noemen ze black ’n roll, naar de track van Venom Inc. Er staat zelfs dat de band in 2008 is opgericht om Venom en Motörhead te vereren. Ik heb daar een eigen kijk op, maar daarover later meer. De band was al diverse malen te gast op andere releases, maar is nu eindelijk aan zijn eigen debuut toe. En dat debuut ligt er al sinds oktober, maar een kniesoor die daar op let.

De stijl van de band is weliswaar divers, maar wel heel duidelijk en rudimentair. De band speelt recht voor zijn raap, met een hele vrolijke noot. In geen enkel opzicht kan ik er Venom in herkennen, en Motörhead lijkt al minstens zo ver weg. De gitarist springt er echt uit, die heeft een goede feel voor punk-metal riffs, de drums doen prima dienst en de zang, dat moet net even je ding zijn. In het geheel is het vooral het plezier dat ze uitstralen wat telt, inhoudelijk valt er niet zo heel veel te ontdekken. Als ik een beeld moet schetsen, dan heeft het de swing van Entombed, de eenvoud van GWAR en een duizendtal andere invloeden die ook af en toe de kop op mogen steken. Een hoogvlieger is het niet, maar soms wil je als fan gewoon plat vermaakt worden. En daar slaagt de band wel in.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.