Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Red Rum – Book Of Legends
Trollzorn Records 
Release datum: 14 april 2023
“Red Rum staat voor neoklassieke piraten metal uit het Verenigd Koninkrijk en een vergelijking met Alestorm is dan onvermijdelijk. Toch zou ik eerder bands als Swashbuckle en Rumahoy aanstippen als vergelijkend materiaal, want dit zijn echt zuipende lolbroeken.”
7/10
Vera Matthijssens I 4 mei 2023

We zijn hier terecht gekomen bij de zevenkoppige groepen, want na Subway To Sally en Hanging Garden, telt dit gezelschap ook zeven – in dit geval liederlijke – figuren. Red Rum staat voor neoklassieke piraten metal uit het Verenigd Koninkrijk en een vergelijking met Alestorm is dan onvermijdelijk. Toch zou ik eerder bands als Swashbuckle en Rumahoy aanstippen als vergelijkend materiaal, want dit zijn echt zuipende lolbroeken.

Eerder bracht Red Rum twee EP’s en het debuutalbum ‘Booze & Glory’ uit. ‘Book Of Legends’ is dus hun tweede studiovrucht en dat nummer blijkt een olijke introductie te zijn vooraleer de zeilen gehesen worden en we het ruime sop kiezen om een reeks drinkliederen op ons bord te krijgen. De heren mogen ons dan wat simpel vertier voorschotelen, hun instrumenten kunnen ze wel bespelen, want opperpiraat Sam Wood bespeelt heel wat folk instrumenten en de gezette zanger Dave Everitt heeft een erg theatrale stijl, zodat het gros van de compacte songs verkondigend wordt ingevuld. Wanneer men titels als ‘Drunk And Disorderly’, ‘Greatest Drink (In All The Land)’ of ‘Make Port Drink Port’ bekijkt, dan weet men hoe laat het is. ‘Rekt’ is een iets langere song die bij het refrein gespiekt heeft bij Sabaton, verder weet dit ruige zooitje ons amper te bekoren, maar als drinkliederenfestijn zal dit wel geslaagd zijn.