Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Powerwolf – Interludium
Napalm Records
Release datum: 07 april 2023
“‘The Easter Offering’ was dan ook een grootse zegetocht voor de sympathieke wolven”
8.2/10
Vera Matthijssens  I 11 april 2023

In de zomer van 2021 bracht Powerwolf het meest recente studioalbum ‘Call Of The Wild’ uit, maar zij moesten wachten tot de laatste wintermaanden van 2022 vooraleer ze op tournee konden gaan om die release te vieren met een grote productie op Europese podia. Intussen had men – in de vrijgekomen tijd tijdens de pandemie – een aantal nieuwe songs geschreven waar men niet zo meteen een bestemming voor had. Een EP uitbrengen of toch maar opsparen voor het volgende album? Het werd een ‘Interludium’, zoals de titel van dit tussendoortje zo mooi aangeeft.

Het album bevat zes nieuwe songs. ‘Wolves Of War’ klinkt groots en episch, aangezet met koren, maar voorop staat vlotte power metal met enige folklore op de achtergrond. De single ‘Sainted By The Storm’ zou volgens Falk Maria afwijken van wat de band eerder bracht, maar dat is nogal sterk uitgedrukt. Wel doet de lichthese, verhalende zang en de imposante gretigheid ons aan Sabaton denken, maar dat gebeurt al eens meer omdat beide bands op grootsheid, bombast plus sterke verhalen en presentatie kunnen bogen. In de volgende songs staan sterke refreinen voorop en ‘My Will Be Done’ is zeker een boeiend nummer met de nodige mystiek. ‘Altars On Fire’ is dan weer met koren en doedelzakken opgesmukt, zodat de folkloristische toets aanwezig is. ‘Wolfborn’ is op en top Powerwolf, heel aanstekelijk. ‘Sainted By The Storm’ en ‘My Will Be Done’ werden in 2022 al als single uitgebracht. Men maakt dit schijfje vol met vier songs die eerder slechts mondjesmaat verkrijgbaar waren. Je treft opnamen aan van ‘Stronger Than The Sacrament’ en ‘Living On A Nightmare’ die eerder slechts te vinden waren op een tour EP van Wolfsnächte 2015 en 2012. ‘Midnight Madonna’ was de bonustrack op de boxset editie van ‘The Sacrament Of Sin’ in 2018 en de Franstalige versie ‘Bête Du Gévaudan’ is eerder enkel als single uitgebracht.

Maar er is meer, zo je wilt. Wie de collectie helemaal wil vervolledigen, kan zich nog de speciale edities aanschaffen. Twee bonus cd’s zijn daar verkrijgbaar. Op ‘Communio Lupatum II’ nodigde men weer bevriende bands/zangers uit om Powerwolf songs te vertolken en op ‘Interludium Orchestrale’ gaat men uiteraard de orkestrale toer op. Deze speciale edities lopen als een trein, merk ik op sociale media. Het album wordt uitgebracht ter ere van Pasen, men speelde de releaseshow in Keulen op een groteske manier. ‘The Easter Offering’ was dan ook een grootse zegetocht voor de sympathieke wolven.