Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Power Theory – Force Of Will
Pure Steel Records
Release datum: 06 december 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 26 november 2019
“Ik kan niet anders concluderen dat Power Theory een prima album afgeleverd heeft met een hele dikke sound en een stel meer dan uitstekende tracks.”
8/10

Kijk, daar word een mens vrolijk van. Goed geproduceerde US power metal van de mannen van Power Theory. Het is het eerste album met vocalist Jim Rutherford en gitarist Carlos Alvarez. Daarnaast heeft de band ook een nieuwe drummer in de persoon van Johnny Sasso. Laatst genoemde laat horen over een behoorlijke techniek en kracht te beschikken om deze nieuwe Power Theory net dat beetje extra te geven. Hij wisselt swingende partijen af met meer basic patronen maar weet ook zijn fills de juiste intentie en toon mee te geven. Daar word ik als mede drummer vrolijk van! Bassist Alan D’Angelo en gitarist Robert Ballinger Jr. maken de band compleet.

Met de openingstracks ‘Morior Invictus’ en ‘Force Of Will’ blaast de band er vandoor en het tempo ligt over de hele linie vrij hoog. In het sfeervolle ‘Albion’ wordt er wat gas terug genomen zonder aan kracht te verliezen overigens. Hoogtepunt van het album is ‘Th13teen’. Geen supersnelle track maar wel lekker dreigend met een pracht tekst en zanger Jim in een hoofdrol. ‘Spitting Fire’ is een track waar Saxon trots op geweest zou zijn en daar is ook gelijk wel een van de referentiebands mee genoemd. Een andere band die me regelmatig te binnen schoot is Mystic Prophecy. Ik kan niet anders concluderen dat Power Theory een prima album afgeleverd heeft met een hele dikke sound en een stel meer dan uitstekende tracks.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.