Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Pillory – Scourge On Humanity
Unique Leader Records
Release datum: 18 december 2020
“Wil je een virtuoos aan het werk horen, dan ben je bij Pillory aan het juiste adres, maar enige vorm van melodie of iets dat bij blijft, ontbreekt volledig.”
6.5/10
Koen de Smits I 16 december 2020

Pillory is het eenmansproject van Darren Cesca. Niet zo uniek want de man heeft nog een ander eenmansproject Cytolysis en bracht een maand terug het album ‘Portraits of Malevolence’ uit. Verder is hij nog actief als drummer in Deeds Of Flesh, Eschaton, Goratory, In Asymmetry en Serpent Of Gnosis. Alle genoemde bands hebben een ding gemeen en dat is dat ze behoren tot de extreme grind/brutal/technical death metal.

Voor Pillory is ‘Scourge On Humanity’ het derde album. Op zich een puike prestatie want Darren speelde elk instrument in en deed er nog eens de zangpartijen bij. Jammer genoeg klinkt het allemaal overdreven technisch waardoor het als een kil chirurgisch scalpel door je heen snijdt. Het grote aantal blastbeats, riffs en djent stormen te overrompelend en chaotisch op je af. Vocaal kan de man een fikse portie grunten in verschillende toonhoogtes met af en toe een piggy uithaal ertussen. Nummers als ‘Diluted Existence’ en ‘Synergistic Diffusion’ klinken bij tijden best gaaf. Jammer genoeg heeft het album een totale speelduur van maar liefst eenenzestig minuten en dat is voor elk levend wezen te lang om uit te zitten, zonder er blijvende schade aan over te houden. Wil je een virtuoos aan het werk horen, dan ben je bij Pillory aan het juiste adres, maar enige vorm van melodie of iets dat bij blijft, ontbreekt volledig.