Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
One More Word – Wheel Of Suffering
Boersma Records
Release datum: 15 mei 2020
Tekst: Koen de Waele – 01 mei 2020
“Het gaat er tamelijk stevig aan toe en hoewel ze aanwezig zijn, worden er in niet zoveel nummers gebruik gemaakt van cleane vocals.”
7/10

Deze Hamburgers brengen na een EP hun volwaardig debuut uit. Ze bestaan nog maar sinds 2016 maar in hun thuisland genieten ze toch al van de nodige bekendheid. De video ‘Effectus Pavonis’ met Daniel Bernath van Syquem/The Delta Mode was daar vooral verantwoordelijk voor. Ondertussen tekende de band bij Boersma Records.

Het album bevat elf nummers en is goed voor een kleine veertig minuten moderne metal. Eigenlijk is dit gewoon metalcore zonder meer. Het gaat er tamelijk stevig aan toe en hoewel ze aanwezig zijn, worden er in niet zoveel nummers gebruik gemaakt van cleane vocals. Het is vooral brullen en dat met zware riffs erbij. In opener ‘Inner Demons’ hoor je halverwege een break waarin strijkers en akoestische elementen het overnemen. Die break met klassieke instrumenten blijft wat behouden in de volgende nummers. Hier en daar wordt wat elektronica voorzien. Maar het geheel blijft zwaar en stevig. Een uitzondering hierop is het nummer ‘Forever’. Er wordt in duet gegaan met een vrouwelijke zanger en je hoort in het begin zoete popperige zang. Ook in afsluiter ‘Noah’ wordt er een pak ingetogener gespeeld. Akoestische gitaren en een heldere zangstijl die zich bevindt in de hogere tonen zorgen voor een tot rust komend einde. Toch slaagt men erin om wat in de refreinen wat melodieuzere zang te laten horen. Als je dit album louter moet beoordelen op metalcore gebied, wordt er hoog gescoord maar originaliteit ga je niet terug vinden. Daarvoor is dit album twintig jaar te laat verschenen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.