Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Netherbird – Into The Vast Uncharted
Eisenwald
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Ramon – 15 september 2019
“De plaat is een absolute aanrader voor mensen die van melodieuze metal houden en ook toevallig wel iets met black hebben. Andersom zal het anders vallen.”
8.1/10

Het Zweedse symfonische black metal ensemble Netherbird werd in 2004 opgericht en heeft in de tussentijd zeer regelmatig enig teken van leven aan de fans gegeven. De band is bepaald geen prototype black metal band, zoals ze in Zweden altijd een Zweedse twist aan alles meegeven, aangezien het met name de zang is die ze in die hoek houdt. De muziek is een veralgemenisering van extreme metal stijlen van dit moment, in een waanzinnig goed melodieus geheel.

Het materiaal is over hele linie bijzonder toegankelijk, ofschoon ze het tempo er best behoorlijk op houden. De titels verraden enige mate van intellect, wat op zijn beurt weer mooi aansluit bij de muziek. De invloeden zijn talrijk, wat ook weerspiegeld is in de bands waar de leden van de line-up in zitten, of hebben gezeten. Ik ontkom er dan ook niet aan te vermelden dat de huidige drummer Fredrik Andersson is, die je zou kunnen kennen van Amon Amarth (1998-2015) en die ook nog de live drummer van Therion is geweest. Maar de anderen hebben hun sporen meer dan verdiend, wat je er dik en dik aan afhoort. De plaat is een absolute aanrader voor mensen die van melodieuze metal houden en toevallig ook wel iets met black hebben. Andersom zal het anders vallen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.