Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Wednesday 13 – Necrophaze
Nuclear Blast
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Koen de Waele – 15 september 2019
“De catchy horrornummers vliegen je rond de oren en krijgen iedereen aan het dansen.”
8.2/10

De ghouls van Wednesday 13 zijn terug met hun nieuwe album ‘Necrophaze’. Hun achtste album en het tweede dat via Nuclear Blast verschijnt. Oprichter Joseph Poole oftewel meneer Wednesday 13 genoot al heel wat bekendheid als zanger van Murderdolls. Hij laat zich vooral inspireren door horror, seriemoordenaars en horrorfilms uit de jaren tachtig. Dat laatste is vooral de verdienste van Roy Mayorga (Stone Sour) en zijn synthesizer. Er werd ook gezorgd voor heel wat gasten. Niemand minder als Alice Cooper leverde een bijdrage. Maar ook namen als Christina Scabbia (Lacuna Coil), Alexi Laiho (Children Of Bodom) en Jeff Clatyon van de punkbands AntiSeen en GG Allin’s Murder Junkies geven nog een acte de presente.

Alice Cooper laat opener en titeltrack ‘Necrophaze’ lekker rocken. Tussen de zangpartijen hoor je stevige en soms smerige riffs. Opvolger ‘Bring Your Own Blood’ begint met een sampler waarin een moeder uitvaart tegen haar kinderen. Een elektrobeat neemt het over waarop het eigenlijke nummer met appetijtelijke riffs heel uitnodigend klinken. Er passeert zelfs een elektro deuntje dat doet denken aan het laatste album van Rammstein. Dit is echt wel party metal waarbij macabere danspassen niet zullen geschuwd worden. Ook op ‘Zodiac’ wordt er stevig gerockt. De elektro wave erin doet zelfs wat denken aan de horror klassieker Halloween. En wie dat deuntje niet kent, kruipt maar beter terug in zijn kist. De catchy horrornummers vliegen je rond de oren en krijgen iedereen aan het dansen. Wat later krijg je in ‘Monster’ een stevig duet met Christina. Moderne shock rock vormt de hoofdmoot.
Hatchet’ heeft een stevig punkrock ritme en de W.A.S.P. cover ‘Animal (Fuck Like A Beast)’ is een stomende afsluiter. Fans van catchy rock gaan met dit album een amusante tijd tegemoet.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.