Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Myles Kennedy in 013 – Tilburg – 17 juni 2022

“Myles Kennedy is een duizendpoot die met verschillende genres in de muziekwereld uit de voeten kan. Dat bewijst hij met zijn 2 solo albums, wat een variatie”
Myles Kennedy kennen we natuurlijk van Alter Bridge, Slash en The Mayfield Four. Solo kan hij zijn liefde voor andere genres etaleren en dat hoor je dan ook terug op zijn 2 solo albums. Live is dit al even goed als op op plaat, zo niet beter.
27 juni 2022 I Tekst: Perry Boleij | fotografie: Hans Lievaart

De kans om Myles Kennedy in de 013 te horen en zien, daar had ik wel oren naar. In het voorprogramma staat een naam die ik niet ken maar ik ben altijd wel in voor een nieuwe band. Black River Delta heet de band en dit is zowaar een fijne verrassing. Wat hebben deze 3 heren een heerlijke sound, de stijl ligt ergens tussen southern rock en blues rock in met een delta blues sausje, je zou bijna zeggen dat ze uit het diepe zuiden van de USA komen, maar het zijn toch echt Zweden. Het swingt de pan uit lekker hoor, een goed begin is het halve werk.

Black River Delta

Dan is het tijd voor Myles Kennedy. Ik heb er alleen maar meer zin in gekregen, dat hebben die zweedse mannen goed  voor elkaar. Myles begint met Wake Me When It’s Over en dit nummer vliegt er meteen lekker in. Al lijkt hij wel last te hebben met zijn in ear monitor, maar dat geeft niet heel veel verschil voor het toegestroomde publiek in de uitverkochte mainstage. Dit “probleem” duurt ongeveer 4 nummers maar onder tussen is Sir Kennedy goed op dreef en heeft hij al nummers van verschillende albums geetaleerd waaronder ‘High” van zijn band The Mayfield Four. Hij geeft een fijn compliment aan de organisator en 013.

Myles speelt op verschillende gitaren 1 daarvan is een dobro, en het geluid in combinatie met de slide is zo lekker. Ik wil ook de band die Myles vanavond bij heeft niet voorbij laten gaan want wat klinkt het allemaal super strak. Drummer Zia Uddin is van ongekende klasse en zijn bandmaat op bas Tim Tournier speelt heel sober maar hierdoor kan Myles Kennedy accelereren op gitaar.

Met nummers als “Devil On The Wall” , “Haunted By Design” en “Year Of The Tiger” komen er wel een paar favorieten voorbij en het publiek zingt alles mee. Myles doet ook nog een paar nummers alleen op het podium. Het Alter Bridge nummer “All Ends Well” komt met akoestische gitaar extra gevoelig over. Hij doet ook een hele gave versie van het Slash nummer “World On Fire” op dobro. Als ik de avond kort moet omschrijven mindblowing en dit gaat dan vooral over het bereik van Myles Kennedy wat heeft die man een mooie stem.

Ik heb weer een super avond gehad en als ik zo rond kijk nog meer mensen met mij.

De setlist van vanavond:
Wake Me When It’s Over
A Thousand Words
Devil On The Wall
High (The Mayfield Four)
Turning Stones
Haunted By Design
All Ends Well (Alter Bridge)
The Great Beyond
Songbird
Year Of The Tiger
Tell It Like It Is
Love Can Only Heal
World On Fire (Slash feat. Myles Kennedy And The Conspirators)
In Stride

Toegift:
Get Along
Worried Mind

Social media