Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Mnemocide – Feeding The Vultures
Czar Of Crickets Productions
Release datum: 15 mei 2020
“Muzikaal hebben de vijf heren uit Basel genoeg te bieden als je van lekkere logge groovy midtempo death metal geïnspireerd door oude helden als Bolt Thrower, Gorefest of Grave houdt.”
7.8/10
Dennis van ‘t Hoofd I 03 mei 2020

Voor een death metal band die uit het meer dan twee eeuwen lang neutrale Zwitserland komt, gebruikt Mnemocide behoorlijk zware en diepzinnige oorlogsthematiek in hun teksten. Zelfs de bandnaam, die zoveel betekent als ‘vernietiging van het collectieve geheugen’ en het gesproken intro waarmee het debuutalbum ‘Feeding The Vultures’ wordt geopend getuigen van een goed doordacht thema rondom deze band.

Nou is Mnemocide daarmee zeker niet de eerste en de laatste band die oorlogsthematiek gebruikt, maar de wanhoop en tragedie waarmee oorlogen gepaard gaan wordt door de band op hun debuutalbum zeer goed neergezet. Muzikaal hebben de vijf heren uit Basel ook genoeg te bieden als je van lekkere logge groovy midtempo death metal geïnspireerd door oude helden als Bolt Thrower, Gorefest of Grave houdt. Niet voor niets haalde voormalig Bolt Thrower en huidig Memoriam drummer de band onlangs in zijn internetradioshow Whale’s World. Maar ook de gelijkenissen met de schreeuwerige, bulderende zang met Jan-Chris de Koeijer van Gorefest zijn absoluut niet te ontkennen, zanger Matthias heeft bij tijd en wijle echt veel weg van de Zeeuwse zanger ten tijde van hun succesalbum ‘Erase’. De logge doch pakkende old school  death metal composities zijn voorzien van een moderne en heldere productie verzorgd door producent Christoph Brandes (The Spirit, Necrophagist) in de Iguana Studio bij Freiburg. Het summiere artwork van de digipack ronden het geheel smaakvol af. De nieuwste old school death metal sensatie zal Mnemocide zeker niet worden, maar met hun uitstekende debuutalbum ‘Feeding The Vultures’ komen deze Zwitsers prima voor de dag.