Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
CWF – II
Black Lodge Records
Release datum: 15 mei 2020
“Het is het wachten waard, want ‘II’ maakt de verwachtingen meer dan waar. Dit is West Coast AOR van de buitencategorie.”
9/10
Wim Rueter I 03 mei 2020

Peter Friestedt is een Zweedse gitarist, producer en componist die mogelijk niet meteen herkenning oproept, maar zijn ‘AOR’ albums zijn bij ingewijden bekend en geliefd. De namen van voormalig Toto zanger Joseph Williams en voormalig Chicago zanger Bill Champlin spreken wat meer tot de verbeelding. De drie heren leveren met ‘II” hun tweede studio album af onder de naam CWF (inderdaad, afkortingen van de achternamen). De AOR puristen weten waar ze aan toe zijn en zien de release van dit album met spanning tegemoet.

Het is het wachten waard, want ‘II’ maakt de verwachtingen meer dan waar. Dit is West Coast AOR van de buitencategorie. ‘All The Love In The World’ met voormalig Doobie Brothers zanger Michael McDonald is echt een parel van een nummer, het swingende en stevige ‘Runaway Dancer’ overtuigt aan alle kanten. Met ‘Look Away’ wordt de originele uitvoering van Chicago akelig dicht benaderd en mogelijk qua gevoel zelfs overtroffen. De mannen musiceren op hoog niveau, waarbij Friestedt een hoofdrol voor zich opeist met majestueuze gitaarsolo’s. Qua zangkunsten valt er ook voldoende te genieten. Williams en Champlin zijn in de, voor hun bekende, topvorm. Maar er is geen koe zo bont of er zit wel een (erg) klein vlekje aan. En dat vlekje is de leadzang van Tamara Champlin in ‘Price Of Love’. Mogelijk een kwestie van smaak, haar klank staat mij wat tegen. Joseph Williams had ik hier liever gehoord. Maar ach, perfectie is ook maar saai, er moet iets te klagen blijven als recht geaarde Nederlander. Alhoewel het afsluitende nummer ‘All That Remains’ met alle mannen op zang die perfectie weer akelig benaderd.