Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Malefistum – Enemy
Fastball Music
Release datum: 15 mei  2020
“Dit is uitstekende muziek die in vijftig erg vermakelijke minuten het hele spectrum van melodic power metal tot melodic death metal beslaat, aanradertje!”
8/10
Jori van de Worp I 02 mei 2020

Het is nog niet heel lang geleden dat het solo debuut van Melissa Bonny, Ad Infinitum, uitkwam. Nu zingt ze op Malefistum, het nieuwste geesteskindje van Jans Faber van Dawn Of Destiny. Jens heeft alle muziek en teksten geschreven en alle muziek ingespeeld met uitzondering van de drums, die zijn van de hand van ene John S. Verwacht meer dan alleen de power metal van Dawn Of Destiny, Malefistum is van alles wat en zal daarom ook een breed publiek aan kunnen spreken!

Na het eigenaardige intro trapt ‘Enemy’ af met ‘Towards The Sun’, een stevige melodische power metal kraker met vooral veel grunts maar ook cleane vocalen van Melissa. Door deze afwisseling van vocalen doet Malefistum denken aan een band als Frozen Crown, die ook deze combi goed weet te gebruiken. ‘This Memory’ valt op door zijn pakkende zanglijnen en fantastische solo waarin lekker cliché wordt geduelleerd tussen keyboard en gitaar, als je tenminste van een duel mag spreken wanneer beide instrumenten door dezelfde muzikant bespeeld worden. Hoewel de meeste nummers niet boven de drie minuten uitkomen, weet de band ironisch genoeg net met het nummer ‘Time’ de zeven minuten te tikken, niet verrassend is dit het epos van het album. Verderop vinden we wat gastvocalisten, Eric Dow (Helsótt) op ‘The Answer’, Federica Lanna (Sleeping Romance) op het meer toegankelijke Adore Me, en Detty Scherner op het Equilibrium-achtige I Will Know Your Name.

Voor ieder wat wils op dit album van Malefistum! Stevige grunts, prachtige vrouwelijke cleane vocalen van voornamelijk Bonny, en uitstekend geschreven metal hymnes van de hand van multitalent Jens Faber. Dit is uitstekende muziek die in vijftig erg vermakelijke minuten het hele spectrum van melodic power metal tot melodic death metal beslaat, aanradertje!