Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Judas Priest in 013, Tilburg – 28 juli 2022

“…don’t change a winning team”
Judas Priest is sinds jaar en dag een garantie voor heerlijke heavy metal. De shows zijn degelijk maar ook heel goed, dus als ze dan naar de 013 in Tilburg komen is het zaak om daar bij te zijn. Uw fotograaf en verslaggever zijn hier dan ook als de kippen bij.
8 augustus 2022 I Tekst: Perry Boleij | fotografie: Hans Lievaart
Judas Priest live in 013, Tilburg 2022

Judas Priest is een van de pioniers van de heavy metal, dat zie je aan het gevarieerde publiek dat is op komen draven. Lang harige, kortharige, jong en wat ouder hebben de zaal goed gevuld.

Er is geen voorprogramma dus we kunnen meteen genieten van de Engelse Heavy Metal Gods.

De show begint met ‘War Pigs’ van Black Sabbath van tape en hun eigen nummer ‘Battle Hymn’ waarna het losbarst met ‘One Shot At Glory’ van het album ‘Painkiller’. Van dit album komen nog 3 nummers voorbij namelijk: ‘Painkiller’, ‘Hell Patrol’ en ‘A Touch Of Evil’. De band speelt nummers van 10 van de 18 albums die ze uitgebracht hebben waarvan ‘Painkiller’ het grootste aandeel heeft in de set. Rob Halford is goed bij stem maar laat het publiek ook veel zingen, en dat is voor ons geen probleem want iedereen in het publiek weet zijn of haar stem goed te gebruiken. Rob oogt heel relaxed en heeft nog tijd om regelmatig achter de coulissen te verdwijnen om een andere jas aan te trekken, hij wisselt op zijn minst 7 keer van jas allemaal met glitter en spikes. De gitaartandem bestaande uit Richie Faulkner en Andy Sneap is er een om in te lijsten wat klinkt dat strak en heavy. Met de ritmesectie is ook niks mis want met Scott Travis op de drums en Iann Hill op bas heb je een gruwelijke bak ervaring en dat hoor je ook. Tijdens het optreden zijn er op een scherm op de achtergrond zowel live beelden als animaties met o.a. vlammen te zien. En zoals het hoort bij een Judas Priest show komt Rob Halford nog met een motor het podium op. Dit ziet er altijd wel gaaf uit. En de staf met 3 tand Priest logo komt ook nog tevoorschijn. Er is van een matte show geen sprake er is veel interactie met het publiek van uit alle leden van de band, dit is oh zo fijn om te zien. De plectrums vliegen dan ook regelmatig vanuit het podium het publiek in, dit tot groot plezier van de mensen die hem weten te vangen. De security is er ook druk mee want er belanden er ook genoeg in de fotopit. Van een speciale ’50 Heavy Metal Years’ show lijkt niet echt sprake maar daar zal vanavond geen haan naar kraaien, want het is een onvervalste Judas Priest show waar iedereen zijn waardering wel naar uit kan spreken. Rob Halford laat aan het eind van de show nog even blijken dat hij een groot bewonderaar van Freddy Mercury is, we horen ‘We Are The Champions’ van Queen van een geluidsband. Ondergetekende heeft weer een plezierige avond gehad, een mooie show van een goede band wat wil een mens nog meer.

De setlist van vanavond:

Warpigs – Black Sabbath (van tape)

Battle Hymn (van tape)

 1. One Shot At Glory
 2. Lightning Strike
 3. You’ve Got Another Thing Comin’
 4. Freewheel Burning
 5. Turbo Lover
 6. Hell Patrol
 7. The Sentinel
 8. A Touch Of Evil
 9. Victim Of Changes
 10. Blood Red Skies
 11. The Green Manalishi (Fleetwood Mac cover)
 12. Diamonds & Rust (Joan Baez cover)
 13. Painkiller

Toegift:

The Hellion (van tape)

 1. Electric Eye
 2. Hell Bent For Leather
 3. Breaking The Law
 4. Living After Midnight

We Are The Champions – Queen (van tape)

Social media