Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Inner Blast – Figment Of The Imagination
Ethereal Sound Works
Release datum: 22 november 2019
Tekst: Koen de Waele – 11 november 2019
“Inner Blast bevat heel wat aardige ingrediënten. Als ze zich nog wat verder ontwikkelen in het schrijven van veerkrachtige nummers, hebben ze zeker nog wat groeimarge in zich.”
7.1/10

Deze Portugese female fronted metalband werd opgericht in 2006 en brengt met ‘Figment Of The Imagination’ hun tweede album uit. Jammer dat hun biografie in het Portugees is, promotioneel niet echt handig natuurlijk. Tenzij je je werk alleen in Portugal en in Brazilië aan de man wilt brengen.

Afijn, vocaliste Liliana Silva beschikt in ieder geval over een warme en krachtige stem. Sporadisch krijg je nog enkele gruntpartijen te horen als afwisseling. Opvallend is het prima drumwerk. Het gitaarspel werd eenvoudig gehouden. Daardoor krijg je ongecompliceerde maar af en toe toch wel catchy nummers te horen. Met opener ‘Mankind’ vallen ze lekker ritmisch in huis. Het tweede ‘No Strings’ bevat dan wat stukken agressievere grunt die in combinatie met de melodieuze cleane stukken niet slecht zijn. Maar uiteindelijk bevat alles toch wat weinig inhoud. De band is zeker niet bang om hun grenzen te verkennen. Op het anti oorlogsnummer ‘There’s No Pride In This War’ wordt furieuze zang afgewisseld met een zachtere passage met invloeden van jazz en stukken prog.
‘Throne Of Lilith’ is met voorsprong het beste nummer. Halverwege is terug een break voorzien waar een duistere stem demonen lijkt op te roepen.

Inner Blast laat heel wat aardige ingrediënten horen. Als ze zich nog wat verder ontwikkelen in het schrijven van veerkrachtige nummers, hebben ze zeker nog heel wat groeimarge in zich.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.