Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
In Sanity – Welcome To The Show
Black Sunset / MDD Records
Release datum: 18 oktober 2019
Tekst: Elisabeth van ‘t Hoofd – 17 oktober 2019
“Ik had het gevoel dat wij het bij ‘Welcome To The Show’ van het Duitse In Sanity over de perfecte liefdesrelatie tussen death en melodische metal hebben.”
8/10

Het begon allemaal zo ontzettend mooi. Vanaf de eerste song had ik het gevoel dat wij het bij ‘Welcome To The Show’ van het Duitse In Sanity over de perfecte liefdesrelatie tussen death en melodische metal hebben. Ik waande mij terug naar de jaren waarin er in Göteborg nog échte Zweedse melodic death metal gemaakt werd, wel al met een moderner smaakje, maar voor mij ging toen een hele nieuwe wereld open. In Sanity, die zich dus heel bewust aan het maaltijdpakket van In Flames of Dark Tranquility bedienen, slagen er bovengemiddeld goed in de voetstappen van de grote broers uit Zweden te vullen.

Echter blijft na het kijken van de nieuwste muziekvideo van In Sanity een heel aparte smaak hangen en het duurde bij mij enkele dagen om het ergens een plekje te kunnen geven. Ondanks dat ik echt mijn best gedaan heb minder kritisch te zijn blijft bij mij toch steeds weer de vraag opkomen waarom je zoiets moois gaat creëren om het dan aansluitend in een clownspakje aan te kleden. Deze verkleedpartij is in mijn ogen volledig overbodig.

Maar zoals al aangegeven kunnen de vijf Duitsers om zanger Erik Sollmann dan toch op muzikaal gebied iets heel prettigs aan het genre toevoegen. Ze hebben zich niet volledig aan de sound gelegateerd, maar voegen speelsgewijs nieuwe elementen toe. De sound is door de bewuste inzet van keyboards experimenteler en frisser, maar bevat door het vette gitaargeluid en de strakke ritmesectie nog steeds precies de juiste hoeveelheid brutaliteit en agressiviteit om het genre gerecht te worden. In Sanity zetten met ‘Welcome To The Show’ een duidelijke punt en drukken door hun innovativiteit een duidelijke eigen stempel op de beproefde sound.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.