Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Painted Bass Records

Release datum: 28-03-2019

Door: Vera Matthijssens – 4 mei 2019

“Het is een aangenaam album geworden met compacte, toegankelijke songs met sterke refreinen en knap gitaarwerk. Je kan dit best omschrijven als rock met een alternatieve toets en heavy gitaren.”

 

4/5

Hitherside is het muzikale project van multi-instrumentalist Sam Oerlemans en de Amerikaanse zangeres Jennifer Summer, beiden woonachtig in Antwerpen. Al jaren is Sam actief in de muziekscène, want we kennen hem van 7th Circle en later als drummer in Throwing Sixes. Sinds geruime tijd werkt hij echter in de thuisstudio aan Hitherside met Jennifer, want eerder, in 2015, brachten zij een debuutalbum uit.

De songs van dit tweede album ‘Blue Lotus’ zijn geschreven tussen 2015 en 2018 en opgenomen in de thuisstudio. Ook fotosessies en video’s doet de band in eigen beheer. Het is een aangenaam album geworden met compacte, toegankelijke songs met sterke refreinen en knap gitaarwerk. Je kan dit best omschrijven als rock met een alternatieve toets en heavy gitaren. De vette riffs van openingstrack ‘Unsanctify Me’ spreken wat dat betreft al boekdelen. Jennifer is een rockzangeres die zich moeiteloos doorheen de heftige tracks beweegt, maar ook schittert in meer mainstream/pop materiaal als ‘My Prediction’ en ‘Knock ‘em On Back’. Het progressieve element van 7th Circle hoor je enkel nog in de gevoelsvolle gitaarsolo’s, meermaals hebben die een Gilmouriaanse toets. Mooie voorbeelden daarvan zijn het soleerwerk in de single en videoclip ‘Blue Lotus’ en het rustige ‘Honeydripper’ dat over ongewenste intimiteiten gaat. In meerdere songs wordt de zang enkele lijntjes vervormd. Tijdens ‘Get It Back’ zit Dirk Verbeuren (huidige drummer Megadeth) achter de drums en dat is allerminst vreemd want hij is de neef van Sam, verantwoordelijk voor het introduceren van metal bij Sam op jeugdige leeftijd. Het duo treedt regelmatig live op met sessiemuzikanten op basgitaar en drums. Het album is prima geproduceerd en biedt de nodige afwisseling en punch om een breed publiek aan te spreken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.