Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
H-One – MMLXIX
Self Released
Release datum: 13 maart 2020
Tekst: Koen de Waele – 02 april 2020
“Hoewel er hier en daar nog eens een occasionele grunt te horen is, bevat het album vooral een combinatie van hardcore, metalcore en nu-metal.”
7.5/10

Het Zuid-Franse H-One bestaat al sedert 2005 en werd opgericht door de broers Alan (gitaar, zang) en Adrian (drum). Wat later kwam Arnaud er als bassist bij. Het trio bracht al een EP uit en in 2016 volgde het debuut ‘Sygne II’. De inhoud van de nummers wordt zwaar bepaald door de milieuproblematiek. Ook op het nieuwe album ‘MMLXIX’ (lees 2069) wordt dat verdergezet. Volgens enkele voorspellingen is 2069 het jaar dat het klimaat helemaal om zeep is. Bijzonder mooi is het artwork van een apocalyptisch straatbeeld met een verloren meisje met knuffel in de hand.

Hoewel er hier en daar nog eens een occasionele grunt te horen is, bevat het album vooral een combinatie van hardcore, metalcore en nu-metal met af en toe een portie elektronische samplers. Ruige refreinen met zware drumsalvo’s en forse brulpartijen. Ook Arnaud laat zich op de basgitaar duchtig gelden. H-One laat heel wat verschillende invloeden horen De nu metalband bij uitstek Korn komt geregeld eens terug. Terwijl titelnummer ‘2069’ een break bevat met een vrouwelijke gastzanger erbij die een beetje doet denken aan Suko. In ‘Abyssal’ is dat dan terug Gojira. Terwijl ‘Strength And Silence’  helemaal de hardcore richting uitgaat, weliswaar met een best wel gesmaakte break halverwege. Afsluiter ‘I Don’t Give A Fuck’ is een vocaal duet met land -en genre genoot David Sidilarsen. Lekker opzwepend en terug stevig in de hardcore richting. Het album bevat heel wat leuke en goede momenten. Jammer genoeg zijn er ook wel een paar stukken die minder spannend en origineel te noemen zijn. Gelukkig zijn die wel in een minderheid.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.