Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Foghat – Live II (re-release)
Metalville Records
Release datum: 21 februari 2020
Tekst: Wim Strijbosch- 10 maart 2020
“Met Charlie Huhn én de rest van de band in absolute topvorm wordt Lonesome Dave Peverett op een meer dan eervolle manier herdacht.”

Metalville is blijkbaar begonnen om oude albums van Foghat opnieuw uit te brengen. Het hoe en waarom ontgaat me ook hier weer; zeker gezien het feit dat het gaat om exact dezelfde release als die uit 2007. Het betreft een live opname van de band uit 2005, opgenomen in Californië.

‘Live II’ was de opvolger van het legendarische, dubbel platinum album ‘Foghat Live’ uit 1977. Met Charlie Huhn én de rest van de band in absolute topvorm wordt Lonesome Dave Peverett op een meer dan eervolle manier herdacht. Het album opent heerlijk vet met ‘Night Shift’ waarin de gitaarpartijen heerlijk smeuïg klinken. Of wat te denken van het aanstekelijke ‘Drivin’Wheel’ (hallo Deep Purple) of het bluesy ‘Terraplane Blues’. Natuurlijk mogen de grote hits van de band ook niet ontbreken. ‘Slow Ride’ wordt in dik negen minuten lekker lang uitgemolken, maar ook ‘I Just Want To Make Love To You’ wordt tot bijna tien minuten uitgerekt. Dat betekent dat de gitaren dus dominant aanwezig zijn!  En ‘Fool For The City’ blijft natuurlijk ook echt een klassieke heavy rock track. Het moge duidelijk zijn; voor de echte fans een must én ook voor hen die kennis willen maken met de band een mooie release.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.