Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Black Star Riders – Wayward Sons – Diamond Head

Black Star Riders zou je ook wel Thin Lizzy 2.0 kunnen noemen. De band, opgericht in 2012, door Thin Lizzy-gitaristen Scott Gorham en Damon Johnson en Thin Lizzy-zanger Ricky Warwick, zag het levenslicht toen leden van Thin Lizzy in haar toenmalige bezetting besloten om nieuw materiaal op te nemen. Ze besloten niet de naam Thin Lizzy te gebruiken, maar een nieuwe band op te richten en werd omschreven als ‘the next step in the evolution of the Thin Lizzy story’. In 2013 kwam het album All Hell Breaks Loose uit en in 2015 en 2017 volgden nog The Killer Instinct en Heavy Fire. Inmiddels heeft Damon Johnson de band alweer verlaten en is hij vervangen door Christian Martucci, die je ook kunt kennen als de lead-guitar player van Stone Sour.

Net zoals bij Thin Lizzy kun je een stevige met puur hardrock doordrenkte sound verwachten van Black Star Riders. Tijdens hun show in Uden wordt de band bijgestaan door Wayward Sons en Diamond Head. Diamond Head is een Engelse heavy metal formatie, opgericht in 1976 in Stourbridge. De band is het bekendst om de invloed die ze hebben gehad op Metallica. In het verleden heeft Metallica nummers van Diamond Head zoals ‘Sucking My Love’ en ‘Am I Evil?’ gecoverd.

Wayward Sons heeft nog een minder rijk verleden dan deze twee bands. In 2017 kwam hun eerste album ‘Ghosts Of Yet To Come’ uit en in oktober van dit jaar komt de band met een tweede album: ‘The Truth Ain’t What It Used To Be’. Frontman Toby Jepson kun je kennen als de zanger van de Britse rockband Little Angels. Nadat ze de afgelopen jaren in de voorprogramma’s van Inglorious, UFO en Steel Panther hebben gespeeld, staat nu een tournee met Black Star Riders en Living Colour op het menu voor deze verse band.

Kortom: drie te gekke namen, doordrenkt met rockende historie.

Date

Nov 10 2019

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Pul
Uden, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code