Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dirty Ol’ Crow – Stranger’s Nest
Self Released
Release datum: 23 maart 2019
Tekst: Koen Bakker – 02 februari 2020
“Dirty Ol’ Crow weet te overtuigen met sleazy riffs ‘n licks, een pompende ritmesectie en een zanger waarmee je alle kanten op kunt.”
7.9/10

Zette jij vroeger ook het geluid van je TV harder als groepjes als Hanoi Rocks, The Quireboys, Johnny Crash, Guns ’N Roses of Tigertails het scherm teisterden bij MTV’s Headbangers Ball of Sky Channel’s Monsters Of Rock? Blijf dan vooral alert want het Londense Dirty Ol’ Crow weet die tijden van weleer wederom te laten floreren middels hun in eigen beheer uitgekomen ‘Stranger’s Nest’ EP die slechts vijf nummers telt maar wel dik 27 minuten aantikt.

Vanaf het openingsnummer ‘Mistress Of Sin” tot aan het laatste nummer ‘Queen Of Rats’ weet Dirty Ol’ Crow te overtuigen met sleazy riffs ‘n licks, een pompende ritmesectie en een zanger waarmee je alle kanten op kunt. Daarbovenop zijn het nog aantrekkelijke boys ook en op de live video’s die je op YouTube kunt bekijken gaat het er best wel wild aan toe. Tel uit je winst, want zo te zien en te horen komt dit stelletje schuinsmarcheerders er wel.

Ik was vroeger overigens van de categorie dat ik het geluid uitzette als er dergelijke groepjes op TV kwamen en me subiet richting toilet spoedde om een flinke zak tuinaarde open te trekken, maar ik moet zeggen dat ik die hairmetal en sleaze zooi heden ten dage veel beter weet te pruimen dan weleer. Ik waardeer het dan ook wel in Dirty Ol’ Crow dat zij op de proppen komen met een muziekstijl die je anno 2020 niet tot de meest populaire zou kunnen rekenen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.