Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Crypt Sermon – The Ruins Of Fading Light
Dark Descent Records
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Marcel Hubregtse – 06 september 2019
“Zet de pure epische doomverwachtingen opzij en geniet van hetgeen Crypt Sermon nu brengt.”
8.9/10

Viereneenhalf jaar geleden verraste Crypt Sermon vriend en vijand met ‘Out Of The Garden’. Dat was een op en top epische doom metalplaat die duidelijk op Candlemass leunde. Met dat werkje wekte men zeer hoge verwachtingen voor de toekomst. Welnu, de toekomst is nu in de vorm van opvolger ‘The Ruins Of Fading Light’. Worden de verwachtingen ingelost?

Op het eerste gehoor worden de verwachtingen die door de voorganger ‘Out Of The Garden geschapen waren niet ingelost. Maar, na een tijdje wordt het duidelijk dat men een eigen koers is gaan varen en men Candlemass zo goed als helemaal los heeft gelaten en ook de doom voor een groot deel vaarwel heeft gezegd. Wat de luisteraar nu voorgeschoteld krijgt is een ietwat progressievere en meer power georiënteerde vorm van metal, met nog steeds doom (maar zoals al gezegd minder dan voorheen). Vergelijk het wat betreft maar voor het gemak met een band als While Heaven Wept. De nummers zitten alle zeer goed in elkaar en laten alle duidelijk de talenten van de heren horen. Geregeld komt er, vooral in het gitaarwerk, instrumentale krachtpatserij voorbij. En om eerlijk te zijn werkt dat prima. In dit geval gaat het adagium “less is more” niet op. Hier is het duidelijk “more is more”. Waar men ten opzichte van eerder ook in afwijkt zijn de folk aandoende stukjes in de nummers zelfs en ook de drie korte nummers. Die stukjes en de interludes geven het geheel een lichtelijk middeleeuwse sfeer.

Zet de pure epische doomverwachtingen opzij en geniet van hetgeen Crypt Sermon nu brengt. Op en top heavy metal dat door een ieder gehoord dient te worden. De band laat zich duidelijk niet door verwachtingen leiden. Waarvoor hulde.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.