Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Corey Taylor en Oxymorrons in 013, Tilburg – 24 november 2023

“Hij wordt zelfs oprecht emotioneel van het feit dat wij zo enthousiast zijn en belooft ons als we hiermee doorgaan dat hij nog zeker 25 jaar platen maakt en shows geeft.”
We kennen Corey Taylor van StoneSour en Slipknot en als hij dan een show geeft met zijn solo  project dan wil ik graag naar deze energieke heer uit Iowa. Naast de bekendere bands waar hij onderdeel van uitmaakt, bracht hij recentelijk ook zijn tweede release uit, onder zijn eigen naam. En dat je daarbij op alles voorbereid moet zijn, inclusief een sing-along met het Spongebob thema, hebben de viral videos inmiddels wel bewezen. De twee concerten die hij geeft in Nederland zijn razendsnel uitverkocht . Dat zegt alles over zijn status in ons kikkerlandje. En niet meer dan terecht, want Taylor heeft zijn sporen als één van de beste en meest veelzijdige zangers in de metalwereld meer dan verdiend.
24 november I Tekst: Perry Boleij | fotografie: Hans Lievaart

Voor ik naar de show ga is er al 1 geweest in deze zaal, dus we gaan de laatste show in Europa bekijken. Hierna vertrekt Corey Taylor naar Australië. Het voorprogramma wordt verzorgd door Oxymorrons, en die maken een mix van hip hop, rock en funk. De band bestaat uit de 2 zingende / rappende broers Dave en Ashmy Bellevue met daar aan toegevoegd drummer Matty Mayz en gitarist / bassist Jafe Paulino. In eerste instantie denk ik “is dit wel een goede combinatie rap voor een rock show”,  maar dat ben ik vanaf minuut 1 al kwijt. De heren uit Queens, New York lijken alles te geven om ons een mooie avond te geven en ik krijg dan ook al snel een smile op mijn gezicht want ondanks dat het niet geheel mijn genre isnoch dat van de est van het publiek, krijgen ze het publiek wel aardig in beweging. Met nummers als ‘Green Vision’, ‘Definition’ en ‘Look Alive’ zetten ze een goede show neer en als ze dan na het optreden ook nog ruim tijd hebben om het publiek te bedanken vanaf de fotopit, wordt ik daar blij van. Deze heren weten ten minste waar ze het van moeten hebben.

Iemand die dat ook weet, beheert de hoofdact van vanavond. Corey Taylor, die begint met een intro van Slade, ‘Get Down And Get With It’ en ‘The Box’, het openingsnummer van ‘CMF2’ van tape. Als zijn band dan op het podium staat gaat het los met ‘Posttraumatic Blues’, gevolgd door 1 van de 4 StoneSour covers die vanavond voorbij komen ‘Tumult’. Corey verteld dat hij het altijd fijn vind om in Nederland te zijn, omdat hij altijd zo goed ontvangen wordt. Dat is hij ook een paar dagen geleden in deze zelfde zaal en dat publiek was echt te gek, dus maar even kijken of wij dat kunnen overtreffen. Maar het publiek in nederland is altijd te gek. Hij wordt zelfs oprecht emotioneel van het feit dat wij zo enthousiast zijn en belooft ons als we hiermee doorgaan dat hij nog zeker 25 jaar platen maakt en shows geeft.

Zijn band bestaat uit gitarist en vriend Christian Martucci, die ook onderdeel is van StoneSour en als een dolle over het podium rent. Zach Throne is de andere gitarist in de band. Op drums is Dustin Robert te vinden en op bass Eliot Lorango;  stuk voor stuk geweldige muzikanten. Corey heeft natuurlijk maar 2 soloalbums om een tracklist van te maken, maar die wordt mooi aangevuld met StoneSour en Slipknotmateriaal. Van het eerste album CMFT komt alleen ‘Black Eyes Blue’ voorbij. Het 2e album staat logischerwijs centraal, met 5 nummers. ‘Beyond’, ‘Talk Sick’ en het ingetogen ‘Midnight’ passeren de revue.

StoneSour komt langs met ‘Song #3’, ‘30/30-150’ en de nummer 1 hit in de billboard hot mainstream rock tracks ‘Through Glass’ die daar 7 weken op 1 stond. Van Slipknot krijgen we ‘Before I Forget’, ‘Snuff’ en ‘Dualty’ voor onze kiezen en wat een heerlijke energie geven deze heren. De frontman doet in al zijn enthousiasme zelfs een backflip van het drum podium. Een klein beetje nep is de Spongebob Squarepants cover. Vooral de aanzet die de zanger zelf geeft. Maar verder is het een geweldige show van deze heren die laten zien dat ze het niet allemaal vanzelfsprekend achten, want ze geven 200% om ons als publiek een geweldige avond te bezorgen. Het laatste nummer is een cover van Black Sabbath ‘Fairies Wear Boots’ waarna Corey Taylor kort uitlegt waarom, het is heel simpel zegt ie zonder Ozzy Osbourne zou er geen Corey Taylor zijn als zanger.

De setlist van vanavond:

 1. Post Traumatic Blues
 2. Tumult (StoneSour)
 3. Black Eyes Blue
 4. We Are The Rest
 5. Song #3 (StoneSour)
 6. Beyond
 7. Before I Forget (Slipknot)
 8. Spongebob Square Pants Theme (Painty the Pirate & Kids cover)
 9. Snuff (Slipknot)
 10. 30/30 – 150 (StoneSour)
 11. Talk Sick
 12. Midnight
 13. Through Glass (StoneSour)

Toegift:

 1. Dualty ( Slipknot)
 2. Fairies Wear Boots (Black Sabbath)

Social media