Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
CoreLeoni – II
AFM Records
Release datum: 27 september 2019
Tekst: Sjak Roks – 23 september 2019
“Steve Lee behoorde als zanger en frontman altijd tot mijn absolute favorieten en er zijn er weinig die in zijn voetsporen kunnen treden, maar klasbak Romero laat horen dat hij uit het juiste hout gesneden is.”
8.5/10

In 2018 verscheen het debuut-album ‘The Greatest Hits Part 1’ van de nieuwe band van Gotthard-gitarist Leo Leoni genaamd CoreLeoni en daarop waren nieuwe versies geplaatst van Gotthard-nummers die op de eerste albums van deze Zwitserse formatie te vinden waren. Velen vroegen zich af wat nu de toegevoegde waarde hiervan was, maar Leo had de persoonlijke motivatie om dit op die manier te doen, ook als een persoonlijk eerbetoon aan de nalatenschap van de veel te vroeg overleden zanger Steve Lee. Na het succes van het debuutalbum is er nu dan in de vorm van deze ‘II’ een opvolger verschenen, waarop wederom een groot aantal Gotthard-klassiekers een opfrisbeurt krijgen, maar waarop ook een cover van John Lee Hooker (‘Boom Boom’) en een tweetal nieuwe eigen nummers (‘Queen Of Hearts’ en ‘Don’t Get Me Wrong’) te vinden zijn.

Naast Leo Leoni bestaat CoreLeoni verder uit gitarist Jgor Gianola, bassist Mila Merker, drummer Hena Habegger, maar het is vooral wereldzanger Ronnie Romero die het oude Gotthard-materiaal enorm veel eer aandoet. Steve Lee behoorde als zanger en frontman altijd tot mijn absolute favorieten en er zijn er weinig die in zijn voetsporen kunnen treden, maar klasbak Romero laat horen dat hij uit het juiste hout gesneden is. Luister maar eens naar zijn ronduit briljante bijdrage op de weergaloze ballad ‘Angel’ of op de hardere Gotthard-nummers ‘Standing In The Light’, ‘She Goes Down’ en ‘Mountain Mama’ om er maar een paar te noemen. Hij blijft redelijk dicht bij de originele zangpartijen van Steve Lee, maar weet er toch een eigen Ronnie Romero-sausje overheen te leggen en dat zorgt voor een dusdanig spectaculair resultaat dat zelfs de meest verstokte Steve Lee-fan moet kunnen overtuigen.

De nieuwe nummers ‘Queen Of Hearts’ en ‘Don’t Get Me Wrong’ passen naadloos in het jaren tachtig materiaal van Leo’s originele band Gotthard en wat mij betreft mag de volgende plaat bestaan uit enkel origineel materiaal, want dit smaakt absoluut naar meer. Natuurlijk is het vroegere Gotthard materiaal van een ongekende klasse en mede hierdoor, maar zeker ook door de indrukwekkende vocale bijdrage van Ronnie Romero, is ook deze ‘II’ een erg genietbaar album geworden dat de komende periode zeker zijn rondjes zal blijven maken in mijn CD-speler. Liefhebbers van klassieke hardrock kunnen hun slag weer slaan!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.