Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Collision – Live & Unleashed
Sixkiller Records
Release datum: 13 september 2019
Tekst: Koen Bakker – 13 november 2019
“Lekker opgefokt bandje, dat Collision.”

Onze Lottumse grindcoretrots Collision verblijdt ons met hun eerste live CD ‘Live & Unleashed’ en dat mag ook wel eens als je je met z’n vijven al bijna twintig jaar helemaal de cholera werkt. Een officiële live opname kan toch wel gezien worden als een mijlpaal in de carrière van je band. Want wat speel je live? Juist, je beste en meest gewaardeerde nummers die jou als groep en als publiek de meeste voldoening geven. Deze bloemlezing is nu op CD en cassette vastgelegd en deze bestel je respectievelijk voor nog geen zes Eurootjes via de Bandcamp pagina van Collision.

Deze release werd opgenomen op de 2018 editie van het Grind The Nazi Scum festival te Deutschland. Een leuk feitje dat de bijgeleverde info levert is dat Collision helemaal niet afwist van het feit dat er opnames werden gemaakt. Er werd dus ongedwongen gemusiceerd. Van overdubs kon geen sprake zijn omdat het podium maatje toiletpot had en alle microfoons alles registreerden. Er konden dus geen individuele sporen misbruikt worden om instrumenten en/of zang opnieuw op te nemen. Minder leuk feitje is dat het eerste en laatste nummer ontbreken wegens gebrekkige opnamekwaliteit.

Wat houd je dan nog over? Een overheerlijke vuige grindcoreshow die nog geen 25 minuten klokt. Meer heb je ook niet nodig want anders kun je de medicijnkast leegtrekken en alle diazepams, valdisperts, xanaxen, passiflora’s, sanal relax, lorazapams en brozapams in je waffel douwen om weer een beetje te kalmeren en te relaxen. Lekker opgefokt bandje hoor, dat Collision.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.