Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Dog Eat Dog – All Boro Kings + All Boro Kings Live
Metalville
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Koen Bakker – 13 november 2019
“Een nog altijd energieke band die de festivalweide weet in te pakken en tot “volle begeisterung” weet te brengen.”

Het is op de kop af een kwart eeuw geleden dat Dog Eat Dog’s debuut full-length ‘All Boro Kings’ insloeg als een spreekwoordelijke bom. Metalville viert dit heugelijke feit door groots uit te pakken met de re-release van de genoemde plaat / CD. Maar er is meer, namelijk een dubbele live CD / DVD met de ietwat onoriginele titel ‘All Boro Kings Live’, die ‘All Boro Kings’ bijna integraal bevat. Bijna integraal? Jawel, het zijn dezelfde nummers en het aantal tracks is hetzelfde alleen de volgorde is anders.

Je wilt als band namelijk wél met het ultieme fuifnummer ‘No Fronts’ je concert eindigen en niet al te vroeg tijdens het optreden pieken (dit nummer staat namelijk als het derde nummer van de originele release). Anders moet Dog Eat Dog namelijk met ‘What Comes Around’ eindigen en dat is toch een mindere God op dit album met als gevolg dat er heel wat beteuterde gezichtjes de concertzaal / het festival verlaten. Nee, de jongens uit New Jersey zijn natuurlijk niet helemaal krankzinnig, hoogstens een tikkeltje prettig gestoord.

De re-release van ‘All Boro Kings’ is an sich niet zo interessant. Of je moet persé een digipack versie willen hebben in plaats van de gewone versie of die leuke groene “special edition” met extra nummers die 25 jaar geleden uitkwam. Als je dan toch moet kiezen, schaf dan meteen maar ‘All Boro Kings Live’ aan. Die bevat namelijk de live CD, die werd opgenomen tijdens het Rock Am Ring optreden eerder dit jaar. Op de bijgevoegde DVD staat hetzelfde optreden met als bonus het optreden op Wacken 2017. Een extra leuk souvenir als je er bij bent geweest.

Ook voor degenen die er niet bij waren en Dog Eat Dog tot hun favorieten rekenen is dit een leuk live document. We zien en horen een nog altijd energieke band die de festivalweide weet in te pakken en tot “volle begeisterung” weet te brengen. Het is natuurlijk niet Dynamo Open Air 1995 (prettig gedocumenteerd op de ‘Live At Dynamo’ DVD in 2005) waar we naar zitten te kijken, maar dit is een zeer prettig alternatief als je daar inmiddels op bent uitgekeken. Voor de vinylfanaten valt er nog te melden dat het Rock Am Ring concert ook nog eens op 33 toeren is uitgekomen. Sla je slag!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.