Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Horrocious – Depleted Light And The Death Of Uniqueness
Osmose Productions
Release datum: 25 oktober 2019
Tekst: Berto Huizinga – 13 november 2019
“De sound is vet, helder en toch zwaar en luisterend naar de zang van Tyrannic Profanator kan men concluderen dat men bezeten is door de duivel.”
8.2/10

Black Metal is een moeilijk genre. Niet alleen is de muziek voor veel metal liefhebbers te extreem, maar van een genre dat het moest hebben van stukjes huisvlijt en een echte underground vibe, is het nu ook ten prooi gevallen aan de technische mogelijkheden die er heden ten dage voor een ieder voor het grijpen liggen. Vroeger (jaren negentig) had je en product dat op het eerste gehoor regelrecht uit de kelder kwam, met een bijbehorende sound die de kilheid van de muziek en de teksten alleen maar vergrootte. Er klonk een zekere integriteit in door die je alleen maar kon waarderen, hoe tenenkrommend hun politieke en religieuze standpunten ook waren. Tegenwoordig komen er releases in eigen beheer uit die klinken alsof ze uit de Morrissound Studios komen, de studio waar een band als Death groot is geworden. Daarnaast is de klassieke black metal sound inmiddels ook doorregen met andere genres, waarvan death metal de meest directe vorm is.

En hier komt Horrocious om de hoek kijken. Een van origine twee-mans-band uit Turkije die een product leveren dat klinkt als een klok. De sound is vet, helder en toch zwaar en luisterend naar de zang van Tyrannic Profanator kan men concluderen dat men bezeten is door de duivel. Het tempo ligt hoog en de energie en het venijn spat er van af. Titels als ‘Perceived Integrity Of Our Lord’ geven al duidelijk aan dat men niet gediend is van de bovengrondse religies en in sneltreinvaart worden er acht songs doorheen gejaagd die gelukkig ook wel eens gas terug nemen om de nodige effectiviteit in te bouwen. ‘Hidden In Infinte Chaos’ begint rustig, waarna de gesproken tekst een bepaalde dreigende sfeer tracht neer te zetten. De riffs vreten zich een weg naar het brein en blijven daar een tijd zitten. Verslavend zou je kunnen zeggen, want je wilt de songs keer op keer horen, om maar die hypnotiserende gitaarlijnen te mogen horen. Horrocious is een band die een grote toekomst zou kunnen hebben, als ze het niveau van dit album weten vol te houden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.