Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Clear Sky Nailstorm – The Deep Dark Black
Kernkraftritter Records
Release datum: 03 april 2020
“Clear Sky Nailstorm schiet explosief uit de startblokken met twee furieuze thrash metal songs waarin de beste ingrediënten uit Bay Area Thrash en Teutonic Thrash van bands als Exodus, Overkill, Kreator en Destruction vakkundig worden gemixt.”
7.5/10
Dennis van ‘t Hoofd I 30 april 2020

Voor een goede pot thrash metal zit je bij onze oosterburen meestal wel goed. Zo ook bij Clear Sky Nailstorm uit Bremen, die zich gekscherend ook wel de Bremer thrashmuzikanten noemen, na het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm rondom de ezel, de hond, de kat en de haan die besloten stadmuzikanten in Bremen te worden. Alhoewel Clear Sky Nailstorm al sinds 2008 aan de weg timmert heeft de band buiten zijn landsgrenzen tot nu toe nog niet veel potten kunnen breken, maar wie weet komt daar met ‘The Deep Dark Black’ verandering in.

De derde langspeler met zes nieuwe tracks en een totale speelduur van net over de dertig minuten is echter wel wat aan de korte kant. Slayer kwam daar op hun  genre definiërende ‘Reign In Blood’ nog wel mee weg, maar dat was natuurlijk thrash metal van een heel ander kaliber. Clear Sky Nailstorm schiet op ‘The Deep Dark Black’ explosief uit de startblokken met ‘The Toxic Ages’ en ‘Kill It With Fire’, twee furieuze thrash metal songs waarin de beste ingrediënten uit Bay Area Thrash en Teutonic Thrash van bands als Exodus, Overkill, Kreator en Destruction vakkundig worden gemixt. Vanaf het derde nummer ‘Close My Eyes’ gaat het tempo vervolgens wat naar beneden om zich meer op groove en melodie te richten. Titelnummer ‘The Deep Dark Black’ heeft een herkenbare melodielijn en heerlijk galopperende ritmesectie die ook zo kenmerkend is voor bijvoorbeeld hun grote voorbeelden Exodus. Niet voor niets wordt het album aangeprezen met ‘Good Friendly Violent Fun, the hanseatic way, always straight ahead!’ Met afsluiter ‘Forgiveness Denied’ sluit Clear Sky Nailstorm hun derde album in stijl af met een heerlijke opjagende thrasher met een pakkende melodie.

De productie van ‘The Deep Dark Black’ was in handen van producent Martin Buchwalter (Destruction, Tankard, Accuser) die ook met het geluid van Clear Sky Nailstorm duidelijk wel raad weet. De Bremer thrashmuzikanten laten met ‘The Deep Dark Black’ in ieder geval een uitstekend thrash metal visitekaartje achter dat nog wel eens het make or break album voor de band zou kunnen zijn, want na drie albums mag je eigenlijk toch wel enigszins een doorbraak verwachten. Aan het materiaal van de band zal het niet liggen, want dat is dik in orde. Thrash metal fans weten deze band zeker op waarde te schatten.