Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bones – Diseased
Transcending Obscurity Records
Release datum: 20 september 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 08 september 2019
“Als je naar de opnames luistert, besef je meteen dat er geen gooi gedaan wordt naar de schoonheidsprijs.”
7.4/10

‘Diseased’ is het derde album van Bones uit Chicago. En de eerste release van dit drietal voor het Indiase Transcending Obscurity Records. De band ontstond in 2009 en de heren kenden elkaar van Usurper waarin zij actief waren tot die band in 2007 uiteenviel. Drummer Joe Apocalyptic Warlord is overigens weer actief in Usurper sinds de heroprichting in 2015.

Wat Bones op dit nieuwe album laat horen ligt in het verlengde van de twee voorgaande albums. Je kunt het omschrijven als rauwe death metal met een lichte punkinvloed. Als ik namen moet noemen dan zijn er duidelijke raakvlakken met Master, Celtic Frost, Usurper en niet te vergeten Motörhead.
Als je naar de opnames luistert, besef je meteen dat er geen gooi gedaan wordt naar de schoonheidsprijs. Dat is maar goed ook want dat past totaal niet bij deze vorm van vunzige death metal. Zoals het nu klinkt is het goed. Dit houdt overigens wel in dat ‘Diseased’ zeker niet voor iedereen weggelegd is. Je moet een ‘acquired taste’ hebben om hiervan te genieten.

 

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.