Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Blitzkrieg – Loud And Proud
Mighty Music
Release datum: 06 december 2019
Tekst: Sjak Roks – 04 december 2019
“Al met al is deze ‘Loud And Proud’ een aardig tussendoortje geworden van een band die als sinds 1980 meedraait in de scene.”
7.4/10

In navolging op hun goed ontvangen laatste plaat ‘Judge Not’ is deze zes-track EP ‘Loud And Proud’ het volgende teken van leven van de Engelse New Wave Of British Heavy Metal band Blitzkrieg. Buiten het titelnummer, dat ook op het reeds genoemde album te vinden was, krijgen we hier een vijftal nummers voorgeschoteld die niet op de reguliere releases van de band te vinden zijn.

Zo is daar ten eerste een alternatieve versie van ‘Without You’, een nummer dat weliswaar ook onderdeel was van de tracklist van ‘Judge Not’, maar deze versie is met Alan Ross op zang in plaat van Brian Ross. Daarnaast vinden we een “orchestral version” van het nummer ‘Falling Into Darkness’, maar ik kan nu niet echt zeggen dat de orkestrale stukken erg veel toevoegen aan het origineel. Met ‘Together (We Are Strong)’ en ‘After Dark’ krijgen we dan nog een tweetal nummers te horen, die als bonus-track op de Japanse edities van respectievelijk ‘Theatre Of The Damned’ en ‘Judge Not’ te vinden waren. Last but not least is er dan nog een redelijk overbodige cover van Alice Cooper’s ‘School’s Out’, die de band opgenomen had als bonus-nummer tijdens de ‘Judge Not’-sessies.

Al met al is deze ‘Loud And Proud’ een aardig tussendoortje geworden van een band die als sinds 1980 meedraait in de scene. Die volharding verdient zeker respect, maar het zou te ver voeren om te beweren dat je voor deze nieuwe EP nu meteen naar de platenzaak moet rennen om dit kleinood aan te schaffen. Zoals gezegd een aardig tussendoortje, maar zeker ook niet meer dan dat!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.