Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Bellathrix – No Fear
Eigen Beheer
Release datum: 01 december 2019
Tekst: Erik Boter – 04 december 2019
“Ik mag het graag toejuichen wanneer een band als deze een product op de markt brengt vanuit de liefde voor muziek, zelf alles regelt en betaalt en daarmee de boer op gaat. ’’
7.5/10

Ik moet toegeven dat deze Italiaanse band mij in eerste instantie volledig op het verkeerde been zette. Door het bandlogo dat deze nieuwe, tweede cd ‘No Fear’ sierde, verwachtte ik een enorme brok teringherrie. Niets is echter minder waar. De drie meisjes en twee jongens van Bellathrix maken hardrock die meer tegen swingende rock ‘n’ roll aan ligt dan tegen zware metalen.

De distortion pedalen stonden bij de opnames dan ook meer uit dan aan en zo te horen werd er het meest lekker rechtstreeks de versterkers ingespeeld. Zangeres Stefania Prian heeft een lekker rauwe strot en heeft gelukkig geen last van een zwaar Italiaans accent. Na een tweetal tracks die ik nog het beste kan omschrijven als een heavy versie van Girlschool, komt het vierde nummer ‘The Demon’ een heuse grunter voorbij, die uiteraard goed bij de tekst past maar ook bij lekkere snelle dubbele bassritmes van de track ‘Watcha Waiting for?’ is dan weer een heel meezingbaar nummer met vrolijke achtergrondvocalen, waar ook een videoclip voor werd gemaakt waarin de bandleden zo knullig acteren dat het weer leuk wordt.

De productie van het album is wat je kunt verwachten van een eigen beheer product. Helemaal niet slecht gedaan, maar waar je bijvoorbeeld meerdere gitaarlagen zou verwachten (minstens twee, één in het linker stereo en eentje rechts) is er op de meeste nummers op ‘No Fear’ sprake van één gitaarspoor voor de slaggitaar en één voor de solo’s. Dat maakt de sound wat kaal en dat gaat na een aantal tracks wel vervelen. Een extra punt gaat naar het verzorgde artwork waarop de bandleden van Bellathrix staan afgebeeld als de broertjes en zusjes van de superhelden uit de serie ‘Heroes’, althans, dat maak ik ervan. Bijzonder is wel dat het artwork op het CD boekje volledig afwijkt van dat van het album zoals dat op de streamingsdiensten is terug te vinden.

Ik mag het graag toejuichen wanneer een band als deze een product op de markt brengt vanuit de liefde voor muziek, zelf alles regelt en betaalt en daarmee de boer op gaat. Alleen al daarom verdient ‘No Fear’ van Bellathrix je aandacht en minstens één luisterbeurt, zeker als je van female fronted heavy rock ‘n’ roll houdt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.