Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Eregion – Age Of Heroes
Rockshots Records
Release datum: 13 december 2019
Tekst: Erik Boter – 04 december 2019
“Met de juiste podiumaankleding en -presentatie zou deze band het echter best goed kunnen doen op een festival als Castlefest. ’’
6.5/10

‘Age of Heroes’ is het tweede album van het Italiaanse Eregion. De groep opereert in het folk metal genre maar heeft ook duidelijk de voeten in de power metal klei staan. Het instrumentale intro ‘Sacred Woods’ opent de plaat, gevolgd door het soms aan Helloween denkende ‘Wings Of Eagle’ waarmee meteen het zwakke punt van dit album pijnlijk naar voren komt: de bijna onverstaanbare Engelse uitspraak van zanger Mauro Colbacchini. En had het nummer niet eigenlijk ‘Wings Of An Eagle’ moeten heten? Door de toevoeging vrouwenzang en een viool maar ook het veelvuldig gebruik van woorden als ‘Steel’, ‘Hammer’ en ‘War’ is de link naar pagan of folk metal gauw gelegd. Maar daar zou ik de band tekort mee doen want de twee gitaristen laten regelmatig hun roots (Iron Maiden) doorklinken door hele fijne twin-gitaarpartijen op de luisteraar af te vuren. De viool is overigens op een nummer als ‘The Stolen Hammer’ opvallend ver naar achteren gemixt terwijl dat instrument juist op die plek meerwaarde zou kunnen hebben. Een gemiste kans.

Wie door de wat iele productie heen weet te luisteren hoort een band die best goede muzikanten in de gelederen heeft (wat betreft valt ook drummer Andrea Muscarello positief op) maar qua stijl nog op twee gedachten blijft hinken: zo is ‘New Order’ een snel metal nummer voorzien van pakkend refrein en een episch staartje dat gevolgd wordt door album afsluiter ‘O-hey-O-ho’ dat weer zo op een Alestorm album had kunnen staan. Best gelukt echter in mijn ogen is het lange ‘Ascalon (Siege and Demise)’ dat een mooie dreigende opbouw kent en gevuld is met prima gitaarsolo’s. Vergeleken met de debuutplaat ‘Lord of War’ (eigen beheer, 2014) heeft Eregion met ‘Age of Heroes’ wel degelijk stappen in de goede richting gemaakt wat hoopvol is voor een volgende release want met dit album steekt de groep net boven de middenmaat uit. Met de juiste podiumaankleding en -presentatie zou deze band het echter best goed kunnen doen op een festival als Castlefest.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.