Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Backdawn – Consume
Dooweet
Release datum: 08 oktober 2019
Tekst: Koen de Waele – 11 december 2019
“Negen minuten zijn nu niet echt lang om over deze band te oordelen maar wat ze laten horen klinkt wel goed. Ik ben benieuwd hoe het volgende album gaat klinken.”

Backdawn is een Franse thrash band met heel wat death metal invloeden. In 2014 deden ze mee aan de Wacken Open Air competitie en dat leverde hun tamelijk wat optredens op als voorprogramma van gevestigde waarden als Behemoth, Exodus en Testament. Hun debuut ‘I Shall Burn Your Empire’ volgde een jaartje later en niemand minder als Jeff Waters zorgde voor de mastering.
Nu komen ze met de single ‘Consume’. Als extra krijg je er nog het nummer ‘Anti-God Revolution’ bij.

In de hakkende en dreunende ritmes zit heel wat groove in verwerkt. De schreeuwende, brullende en gruntende zangstijl zorgt voor een extra dosis agressie. Beide nummers zitten best goed in elkaar. ‘Consume’ is meer recht in je gezicht en er wordt heel snel gespeeld. Anti-God Revolution’ klinkt beduidend trager maar onderhuids voel je heel wat dreiging. Negen minuten zijn nu niet echt lang om over deze band te oordelen maar wat ze laten horen klinkt wel goed. Ik ben benieuwd hoe het volgende album gaat klinken.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.