Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Beyond Chaos – The Left Hand Of Darkness
Eigen Beheer
Release datum: 31 oktober 2019
Tekst: Koen de Waele – 11 december 2019
“Typisch Zweeds? Niet echt want het gezelschap is met roots uit Turkije, El Salvador en Italië best wel internationaal te noemen.”

Beyond Chaos is een relatief jonge band met frontvrouw Lian Delin als zangeres. Niet dat je er veel van hoort want qua grunten is er geen verschil hoorbaar met mannelijke collegae. De vijf nummers op hun debuut EP zwerven ergens rond in het melodieuze death metal genre. Typisch Zweeds? Niet echt, want het gezelschap is met roots uit Turkije, El Salvador en Italië best wel internationaal te noemen.

Na een stukje snel akoestisch gitaarwerk schiet het album met ‘The Well’ uit de startblokken. Degelijke death metal met opvallend goed gruntwerk, degelijke riffs en een drummer die van wanten weet. De zanglijnen en melodieën bekken lekker goed. Hier en daar is er ruimte voor een frisse break die voor de nodige afwisseling zorgt. Op ‘The Left Hand Of Darkness’ is er zelfs ruimte voor een stukje mooie cleane zang. Het enige minpuntje is dat het geluid tamelijk stil staat. Waar bij mij met de volumeknop op 13 alles luid door de boxen knalt, moet ik het hier optrekken naar stand 15, maar gezien alles in eigen beheer werd opgenomen kan ik dat gerust door de vingers zien. Mooi gedaan, dit is een debuut waar men mee voor de dag kan komen.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.