Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Autumn’s Child – Autumn’s Child
AOR Heaven
Release datum:  31 januari 2020
Tekst: Wim Rueter – 14 januari 2020
“Mocht je onverhoopt als liefhebber van melodieuze rock nog niet bekend zijn met Erlandsson en zijn muziek, deze eerste boreling van Autumn’s Child is de perfecte kennismaking.”
8.8/10

Zeg je AOR of melodieuze rock, dan denk je gelijk aan een land als Zweden. Denk je aan Zweedse AOR of melodieuze rock, dan denk je onder andere aan Mikael Erlandsson. Deze muzikale duizendpoot en zanger loopt al tientallen jaren mee. Eén van zijn laatste wapenfeiten was de band Last Autumn’s Dream. Hier waren onder andere drie leden van Europe onderdeel van tijdens het vijtienjarig bestaan van de band. Meer dan tien albums werden er uitgebracht met een variëteit aan bekende musici die her en der hun bijdrage leverden op de overwegend sterke albums.

Anno 2020 heeft Erlandsson nu Autumn’s Child in het leven geroepen. Hij wordt in de rug gesteund door bekende musici als Jona Tee (keyboards, H.E.A.T.) en Robban Back (ex-Eclipse, Moustache). Claes Andersson speelt niet alleen toetsen op het album, maar heeft samen met Erlandsson ook de puike productie op zich genomen. Gitarist Pontus Akesson maakt de band compleet. Na een kort intro laat ‘Rubicon Sign’ de intentie van Last Autumn’s Dream meteen duidelijk horen. Wat die intentie is? Alle liefhebbers van melodieuze rock met gesmolten oortjes en een grote glimlach achterlaten als de laatste tonen van afsluiter ‘Heaven Knows Your Name’ geklonken hebben. Naast het sterk melodieuze karakter van het album is er ook ruimte voor wat lichte prog invloeden. Toetsenist Jona Tee krijgt hiervoor voldoende ruimte in de nummers om dit progressieve tintje mee te geven. Erlandsson zelf beschikt over een stem die in alle regionen overtuigt. Gitarist Akesson strooit met heerlijk hartige riffs en puike solo’s. De gemiddelde kwaliteit van alle nummers ligt hoog, ik ga dan ook geen nummers noemen die er uit springen. Mocht je onverhoopt als liefhebber van melodieuze rock nog niet bekend zijn met Erlandsson en zijn muziek, deze eerste boreling van Autumn’s Child is de perfecte kennismaking.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.