Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Proscrito – Llagas y Estigmas
Memento Mori
Release datum:  27 januari 2020
Tekst: Pim Blankenstein – 13 januari 2020
“Ook minder ingewikkelde muziek mag namelijk goed klinken. En met goed bedoel ik in dit geval smerig, heavy en verontrustend.”
7.4/10

Proscrito is een formatie uit Sabadell (of Sabbathell, zoals zij het zelf schrijven) in de buurt van Barcelona. In 2017 debuteerden zij met de EP ‘El Calvario’ die op CD en vinyl via Iron Bonehead Productions het levenslicht zag. Het drietal keert nu terug met het vijf songs tellende full-length album ‘Llagas y Estigmas’. In het Nederlands betekent dit zoveel als “zweren en stigma’s”.

Wat betreft de muziek kunnen we vrij kort zijn; dit is death/doom van de oude stempel met riffs die zwaar geïnspireerd zijn door bands als Hellhammer/Celtic Frost, het vroege werk van Samael of ons eigen Necro Schizma. Verwacht dus geen hoogstaande composities. Hier draait het om effectief simplisme. De sfeer die neergezet wordt is de belangrijkste factor. Gelukkig is de band wel zo verstandig geweest om naar de Moontower Studio te gaan zodat de opnamekwaliteit dik in orde is. Ook minder ingewikkelde muziek mag namelijk goed klinken. En met goed bedoel ik in dit geval smerig, heavy en verontrustend. Dat de muziek van Proscrito een hele kleine niche bediend mag duidelijk zijn. Maar voor fans van bands die ik eerder noemde en bands als Winter, Asphyx, Stabat Mater of Corrupted is dit zeer zeker de moeite waard.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.