Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Armageddon Death Squad – Necrosmose
Great Dane Records
Release datum: 14 september 2019
Tekst: Berto Huizinga – 10 september 2019
“Het is meer een kwestie van jezelf verder ontwikkelen en blijven zoeken naar dat ene ingrediënt dat je onderscheidt van de massa.”
7.4/10

Armageddon Death Squad is een nieuwe Franse band die death metal uit Florida uit de jaren negentig als duidelijke invloed heeft. Dat was natuurlijk ook een bloeiende scene, met bands als Cannibal Corpse, Morbid Angel en Death als grote voorbeelden. Het wordt alleen een probleem als die invloeden niet de basis zijn voor een eigen gezicht.

Gedurende het hele album ‘Necrosmose’ blijf je het gevoel houden dat je het allemaal al eerder hebt gehoord en dat is waarschijnlijk ook zo. Dit wil helemaal niet zeggen dat Armageddon Death Squad een slechte band is, in tegendeel. Ze zijn technisch zeer bekwaam en hebben behoorlijk wat ingewikkelde structuren ingebouwd in de songs, zoals in ‘A Last Sacrifice’. Het zijn ook vaak gewoon lekkere nummers om naar te luisteren, zoals ‘One More Explosion’ en opener ‘Demons’. Er wordt ook voldoende gevarieerd binnen de songs zelf, variatie in tempo en stemming doen de songs zeker goed. Het is meer een kwestie van jezelf verder ontwikkelen en blijven zoeken naar dat ene ingrediënt dat je onderscheidt van de massa. Het talent is in ieder geval zeker aanwezig.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.