Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Goblins Blade – Awakening
Eigen Beheer
Release datum: 01 mei 2019
Tekst: Koen de Waele – 10 september 2019
“De drie nummers, die opgeteld slechts veertien minuten duren, laten dan ook een band horen die hun muziek met heel veel liefde brengt.”

Het Duitse magazine Rock Hard verwelkomde de EP ‘Awakening’ van Goblins Blade als nieuwkomer van de maand. Tijd dus dat je favoriete webmagazine hier ook wat aandacht aan besteed. De bekendste namen van dit Duitse viertal zijn Jörg M. Knittel en Roberto Palacios van de death metalband My Darkest Hate. Knittel maakte vroeger deel uit van de power metalband Sacred Steel. Ergens in 2006 was hij het een beetje beu om nog langer power metal riffs te schrijven en zocht hij het meer in het extremere genre, tot vorig jaar Goblins Blade werd opgericht.

De band steekt hun voorliefde voor de klassieke heavy metalbands zoals Metal Church, Omen, Savage Grace or Judas Priest niet onder stoelen of banken en komt met drie stevige klassieke nummers op hun EP. Het begon een beetje als hobby project en er werden slechts 100 digipacks van gemaakt. Toen de band de EP deelde op hun Facebook pagina was de respons nogal overweldigend waarbij de 100 exemplaren in een mum van tijd uitverkocht waren. De band werd zelfs opgepikt bij Massacre Records die hun debuut zal uitbrengen. De drie nummers, die opgeteld slechts veertien minuten duren, laten dan ook een band horen die hun muziek met heel veel liefde brengt. Opener ‘Final Fall’ heeft straffe teksten met een duidelijk refrein dat nog lang blijft nazinderen. ‘Our lnner Poison’ klinkt wat trager met een obscuurder tintje. Zanger Florian Reimann heeft zelfs wat weg van een jonge Bruce Dickinson. Afsluiter ‘Call For Unity’ is een stevig heavy metal nummer met een epische inslag. Het is hun ode aan de jaren tachtig heavy metal en een roep aan elke metalhead om zich te verenigen. De terechte live afsluiter dus.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.