Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Lee Aaron – Power, Soul, Rock N’ Roll – Live In Germany
Metalville Records
Release datum: 20 september 2019
Tekst: Sjak Roks – 10 september 2019
“Ondersteund door een sterke live-band bewijst Lee Aaron op niet mis te verstane wijze dat ze nog steeds een zangeres is om terdege rekening mee te houden.”
8/10

De inmiddels zevenenvijftigjarige Canadese zangeres Lee Aaron heeft gedurende haar lange carrière een aantal behoorlijke goede albums op de markt gebracht en met name het uit 1984 stammende ‘Metal Queen’ en de meer melodieuzere platen ‘Bodyrock’ (uit 1989) en ‘Some Girls Do’ (uit 1991) vinden nog regelmatig hun weg naar mijn CD-speler. Na het in 1994 uitgebrachte ‘Emotional Rain’ kwamen er steeds meer pop-, soul- en blues-invloeden in het materiaal, waardoor een en ander voor de pure rock-liefhebber wellicht wat minder interessant werd. Desalniettemin waren recentere platen zoals ‘Fire And Gasoline’ (uit 2016) en haar laatste werkstuk ‘Diamond Baby Blues’ (uit 2018) ook zeer de moeite van het beluisteren waard. In de vorm van deze ‘Power, Soul, Rock ‘n’ Roll – Live In Germany’ is er nu een erg interessante live-registratie verschenen (in een bijzonder fraaie digipack-uitvoering met CD en DVD), waarop een gevarieerde mix van oud en nieuw materiaal gebracht wordt.

Ondersteund door een sterke live-band, waarin met name gitarist Sean Kelly in positieve zin opvalt, bewijst Lee Aaron op niet mis te verstane wijze dat ze nog steeds een zangeres is om terdege rekening mee te houden. Zowel qua looks als qua stem lijken de jaren geen vat op haar gehad te hebben en dit nieuwe album is dan ook zeker een aanrader voor eenieder die melodieuze rock met prima zang en lekker gitaarwerk een warm hart toedraagt. Er wordt afgetrapt met een sterke uitvoering van het Deep Purple-nummer ‘Mistreated’ en ook het Montrose-nummer ‘Rock Candy’ wordt erg verdienstelijk neergezet, maar het zijn voor mij met name de eigen nummers zoals ‘Metal Queen’, ‘Some Girls Do’, ‘Sex With Love’ en ‘Hot To Be Rocked’ die het meeste indruk maken. Op de setlist is dan ook weinig aan te merken, al blijf ik het poppy ‘Tomboy’ een erg middelmatige song vinden, en mede door het goede camera-werk en de prima sound is ‘Power, Soul, Rock ‘n’ Roll – Live In Germany’ dan ook een erg aangename kijk- en luisterervaring geworden.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.