Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

7Hard

Release datum: 15-03-2019

Door: Koen Bakker – 4 mei 2019

Het is haast verfrissend om te ontdekken dat niet alles maar harder en sneller en brutaler moet om nog op te vallen in het wereldje.”

4.1/5

Het heeft zo’n vier jaar geduurd maar eindelijk is daar de nieuwe CD van het Griekse Acid Death (een naam die onmiskenbaar van het tweede nummer van het debuutalbum ‘Zombie Attack’ van Tankard uit 1986 werd gejat). De vorige CD ‘Hall Of Mirrors’ beukte al lekker weg maar ook ‘Primal Energies’ mag er zeker zijn. In mijn recensie van diens voorganger refereerde ik al naar VoiVod en Coroner en ik denk dat ik toen behoorlijk in de goede richting zat. Sterker nog: op deze nieuwe schijf heeft men Coroner’s geluidsman Martin Zeller voor de mix en mastering ingehuurd en er valt ook nog eens te lezen dat Coroner’s gitarist Tommy T. Baron (of zoals je wilt Thomas Vetterli) de CD heeft mede geproduceerd. En zo valt de naam Coroner wel erg vaak in deze recensie en heeft dat meerwaarde?

Behoorlijk, want ‘Primal Energies’ klinkt namelijk behoorlijk naar Coroner. Is dat zo erg? Nee niet bepaald want het laatste behoorlijke wapenfeit van Coroner stamt toch alweer uit fucking 1993 (toen zij ‘Grin’ uitbrachten). Acid Death hanteert dezelfde tegendraadse progressieve thrash als hun Zwitserse voorbeelden zonder echter al te veel in pure na-aperij te vervallen. Sterker nog: het is haast verfrissend om te ontdekken dat niet alles maar harder en sneller en brutaler moet om nog op te vallen in het wereldje. Ik ben onder de indruk van ‘Primal Energies’ en hoop dan ook van ganser harte dat we Acid Death nog eens live mee mogen maken. Ik wil nog wel één winstwaarschuwing afgeven: er zit een vreselijke toetersolo in de openingstrack ‘My Bloody Crown’. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen!

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.