Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Blood Fire Death

Release datum: 17-05-2019

Door: Henk – 4 mei 2019

“Toch is niet alles goud wat er blinkt. Wat dat betreft blijft het echt bij een paar uitschieters. De rest is echt niet slecht maar wel wat dertien in een dozijn.”

3.5/5

De Catalaanse band Blaze Out is na drie jaar terug met hun nieuwe CD ‘Instinct’. Een plaat waar de bandleden alles wat ze in zich hadden hebben in gestopt volgens de bijgeleverde info. Een eerste keer luisteren deed mij nog niet echt van mijn stoel veren maar na wat meer luisterbeurten komen er wat pareltjes boven drijven in de groovende metal van de vier heren.

‘Attack On Titan’ is een van die songs die je in eerste instantie niets doet maar na een aantal keer is het nummer toch bijna geruisloos in je hersenpan gekropen om daar de eerste paar dagen niet meer uit te komen. Ze zullen het me misschien niet in dank afnemen maar enige (heavy) Nickelback vergelijkingen durf ik wel te maken met dit album. Overigens zijn Trivium, Pantera en In Flames andere namen die me te binnen schieten bij het luisteren van deze schijf, dus het is niet alleen maar Nickelback wat de klok slaat. Verre van dat zelfs. Daar is dit album te heavy voor. Toch is niet alles goud wat er blinkt. Wat dat betreft blijft het echt bij een paar uitschieters. Naast de hier boven genoemde track zijn dat nog het razende ‘No More Fear’ en het afsluitende ‘The Goliath’s Fall’ met een uitblinkende zanger Gerard Rigau en een spannend middenstuk die de show stelen. De rest is echt niet slecht maar wel wat dertien in een dozijn.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.