Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Redefining Darkness Records

Release datum: 03-05-2019

Door: Ramon van H. – 4 mei 2019

”Wat heb ik op dit soort momenten toch een gave job.”

4.2/5

‘Inverted Realm’ was in maart dit jaar al in thuisland Amerika verkrijgbaar, nu brengt Redefining Darkness Records hem ook hier uit. Appaling bestaat sinds 2015 en bracht al eerder het album ‘Secrets Of The Adept’ uit. Een release die ik niet gehoord heb, maar die ik zodra ik tijd heb zeker ga checken, want Appaling komt ontzettend goed binnen met deze cult-release. De bandleden gaan overigens allemaal schuil achter een afkorting, om te voorkomen dat… ik heb geen idee waarom eigenlijk.

Appalling komt uit Richmond, en speelt occulte death metal zoals je het wilt horen. En wie ben ik dan om te bepalen hoe jij het wilt horen? Trust me on this one! Het geluid is niet geweldig, maar de sfeer is uiterst obscuur, zonder dat ze zich verstoppen. In tegendeel, elke toon is raak en minstens zo smerig als raak. De zang is niet de beste die je ooit hebt gehoord, maar wel de beste zang die je op deze release wilt hebben. De band speelt lekker door, is niet bang voor wat langzamere passages, maar zonder een heel verhaal er van te maken, music for the millions is het niet, maar diegenen die dit snappen, de death metalfans die Celtic Frost, Satan’s Host, Morbid Saint en af en toe wat black metal in hun DNA hebben zitten, die vroeger nog demo’s luisterden en die vooral van smerig en fanatiek houden, die gaan mij volgen. En de rest, die hebben pech dat ze het niet snappen. Wat heb ik op dit soort momenten toch een gave job.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.