Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Year Of The Goat – Novis Orbis Terrarum Ordinis
Napalm Records 
Release datum: 06 september 2019
Tekst: Pim Blankenstein – 25 augustus 2019
“Year Of The Goat schrijft gewoon fantastische songs en kan zich wat mij betreft meten met een invloedrijke band als The Devil’s Blood.”
8.5/10

Vier jaar na het verschijnen van ‘The Unspeakable’ keert het Zweedse Year Of The Goat terug met een nieuwe langspeler. En weer ben ik positief over het resultaat. Eigenlijk vind ik dit zestal sinds hun debuut EP ‘Lucem Ferre’ één van de interessantere bands in het zogenaamde occulte rock genre. Voor mij persoonlijk is het echt “hit and miss” bij bands die hun inspiratie zoeken in vooral de jaren 60 en 70. Geïnspireerd worden is één ding, schaamteloos kopiëren is een compleet ander verhaal. Bands uit die laatste categorie vind ik gewoon niet interessant. Year Of The Goat hoort echter tot de categorie bands die laat horen waar Abraham de mosterd haalt maar wel een compleet eigen stijl ontwikkeld hebben.

Op ‘Novis Orbis Terrarum Ordinis’, wat zoveel betekent als nieuwe wereldorde, tovert de band rond zanger/gitarist Thomas Sabbathi negen tracks tevoorschijn die wat mij betreft een logisch vervolg zijn op het voorgaande werk. Zoals gezegd hoor je wel de invloeden van jaren 60 en 70 rock. Toch hoor je ook dat de heren een visie hebben en met de tijd meegaan. De productie is dik in orde en de composities zij fantastisch. De gelaagdheid is gewoon een genot om naar te luisteren. De drie gitaarpartijen vullen elkaar gewoon prima aan. De toetspartijen wordt effectief gebruikt en de zang van Sabbathi is de kers op de taart. Year Of The Goat schrijft gewoon fantastische songs en kan zich wat mij betreft meten met een invloedrijke band als The Devil’s Blood. Waarom? Luister gewoon eens naar dit album en hoor hoe makkelijk je meegezogen wordt in de geweldige songs.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.