Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Weigthless World – The End Of The Beginning
Eigen Beheer
Release datum: 24 mei 2019
Tekst: Henk Biesterveld – 30 juni 2019

De melodie blijft echter de boventoon voeren op dit zeer gevarieerde album dat wel even de tijd nodig heeft om te groeien.”

3.7/5

Ja, daar zit ik dan met mijn voorgeschreven stijl omschrijvingen van de hoofdredacteur. Weightless World, de band in kwestie, rept zelf over modern melodic metal. Eerlijk gezegd is dat ook wel de beste omschrijving van het debuut van deze jonge Finse band. Onder meer In Flames, Lamb Of God, Savage Messiah en Trivium hoor je terug in de nummers van de vijf heren. De band is in 2011 opgericht en heeft lang gezocht naar een frontman die bereid was te blijven. Die heeft men uiteindelijk gevonden in de persoon van Perttu Korhonen. Hij verzorgt de clean vocals op dit album terwijl gitarist en hoofd componist Valtteri Viinikka de grunts voor zijn rekening neemt.

Op de eerste vier nummers van dit album (intro ‘59’ niet mee gerekend) trapt men flink het gas in. ‘The Pair’ is dan een rustpunt tot het moment dat dit nummer ook omslaat in een strakke riff die doet denken aan de hoogtijdagen van Fear Factory. De melodie blijft echter de boventoon voeren op dit zeer gevarieerde album dat wel even de tijd nodig heeft om te groeien. Dit ligt ook een beetje aan de vocalen van de frontman want die zijn niet altijd even zuiver of sterk. Dat is de zeer bombastische en heavy productie dan weer wel wat de conclusie rechtvaardigt dat Finland er een groeibriljantje bij heeft in de metal scene. Terugkomend op de stijl zullen we het voor deze keer maar op thrash metal houden maar dan wel hele melodieuze. Luister tips zijn het eerdergenoemde ‘The Pair’ en het heftig groovende ‘Colors’.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.