Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
3TEETH – Metawar
Century Media
Release datum: 05 juli 2019
Tekst: Koen de Waele – 30 juni 2019

Ze zweven wat tussen Marilyn Manson en Nine Inch Nails. Jammer genoeg is er tussen de nummers zelf weinig verschil te horen.”

3.2/5

Met ‘Metawar’ released dit Amerikaanse industrial gezelschap hun derde album. Hun debuut ‘3Teeth’ uit 2014 werd opgemerkt door Tool gitarist Adam Jones. Dat leverde hun shows op als voorprogramma van bands als Tool, Primus, HIM, Danzig en Rammstein. Het is vooral hun thuisland dat overstag ging voor de band. Hier zijn al enkele pogingen ondernomen en binnenkort (lees juli 2019) staat een tour met Ministry gepland.

3Teeth zoekt het vooral in de rock en pop sfeer met heel veel elektro en Industrial erbij. Ze zweven wat tussen Marilyn Manson en Nine Inch Nails. Jammer genoeg is er tussen de nummers zelf weinig verschil te horen. Een paar springen er wel uit. Dat is vooral het als vooruitgeschoven single verschenen ‘President X’. Tekstueel klinkt het verstaanbaarder en is het wat ritmischer. De riff die telkens terugkomt, is hier afkomstig van een keyboard en geen gitaar. Voor de rest heb je nog het iets zwaardere ‘Time Slave’ en afsluiter ‘Pumped Up Kicks’. Vooral die laatste beschikt over een goed refrein. De rest van het album klinkt eerder flauw en weinig inspirerend.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.