Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Copyright Erwin Jonkman Fotografie

30-06-2019

Druk en warm Dokk’em Open Air zeer geslaagd

De twaalfde editie van het Friese metalfestival Dokk’em Open Air gaat de boeken in als de drukste, en misschien ook wel de warmste editie tot nu toe! Ondanks het weer wisten toch zo’n 6500 mensen in drie dagen het festivalterrein in Dokkum te vinden. Duizend kampeerders hadden een plekje bemachtigd op de aangrenzende festivalcamping. Daarmee was de opkomst voor Dokk’em Open Air dit jaar boven verwachting. Op een enkele oververhitte ridder in het middeleeuwse vechtspektakel Buhurt na, verliep het festival zonder incidenten. 

Zowel de bands als de bezoekers waren blij dat Dokk’em Open Air na drie jaar weer terug was. Op het sfeervolle evenemententerrein bij het Tolhuispark in Dokkum genoot iedereen van de muziek en de gezelligheid. Het was met name de Deens-Amerikaanse hoofdact King Diamond die de grootste mensenmassa op de been wist te krijgen bij het hoofdpodium, maar ook bij de kleinere en lokale bands op de PartyStage was het doorlopend druk. De aangrenzende camping was met duizend kampeerders zo goed als uitverkocht.

Bij de Buhurt-arena op zaterdag stond het publiek ook rijendik. Bij dit vechtspektakel werken zeven teams van sterke mannen uit heel Europa, volledig in harnas gestoken, elkaar met zwaarden en bijlen naar de grond. Geen wonder dat sommige vechters wat oververhit raakten met 30 graden in de volle zon! De Friese organisatie van deze vechtsport, Kening Striid, deed er dan ook goed aan om het toernooi in te korten. 

Donderdagavond opende Dokk’em Open Air met de coverbandavond Monsters Of Rock’em. Bijna 1200 bezoekers kwamen langs om te genieten van muzikale eerbetonen aan Guns n’  Roses, Metallica en Iron Maiden. Vrijdag was de eerste ‘harde’ muziekdag, met het Britse Cradle Of Filth als waardige afsluiter. 

Het succes van deze editie van Dokk’em Open Air is mede te danken aan de inzet van meer dan 140 vrijwilligers, die zich zowel voor als achter de schermen hebben ingespannen om er een prachtig evenement van te maken. De vrijwilligers komen niet alleen uit Dokkum, maar uit heel Friesland en de rest van Nederland!

Toekomst

Ondanks dat het nog niet duidelijk is wat de gemeente Noardeast-Fryslân in de toekomst van plan is met het huidige evenemententerrein, kan Dokk’em Open Air daar in elk geval in 2020 nog gebruik van maken. De datum voor de volgende editie is nu gepland op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2020. Welke artiesten dan van de partij zijn, wordt in de loop van het jaar bekend gemaakt. 

Check de onderstaande socials voor meer informatie over dit festival.