Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Voodoo Circle – Locked & Loaded
AFM Records
Release datum: 15 januari 2021
“De blues-invloeden zijn nooit ver weg en dat is echt een kolfje naar de hand van Readman die zich echt weet te onderscheiden op deze songs.”
7.8/10
Sjak Roks I 11 januari 2021

Op het vorige, vijfde full-length studio album was de oorspronkelijke Voodoo Circle zanger David Readman vervangen door Herbie Langhans en dat haalde het niveau toch wel behoorlijk wat naar beneden. Niet dat de goede man een slechte prestatie leverde, maar het kwam absoluut niet in de buurt van wat klasbak Readman op de vorige platen presteerde. Dat zal Alex ook wel ingezien hebben, want voor dit nieuwe album ‘Locked & Loaded’ heeft Readman zijn plaats achter de microfoon weer ingenomen en dat zorgt er voor dat een en ander vocaal weer op het gebruikelijke niveau zit.

Helaas kan ik dat niet altijd zeggen van het song materiaal dat er op ‘Locked & Loaded’ te vinden is. Daar waar de Voodoo Circle nummers vroeger altijd erg gedomineerd werden door de heerlijke gitaarpartijen van main man Alex Beyrodt zijn er nu een aantal nummers op de plaat gezet die in mijn beleving redelijk discutabel zijn. Opener ‘Flesh & Bone’ spettert als vanouds en zo zijn er met onder andere ‘Devil With An Angel’, het Whitesnake-achtige ‘Straight From The Heart’, de ballad ‘Eyes Full Of Tears’, ‘Trouble In The Moonlight’, de blues-ballad ‘This Song Is For You’ (met een excellerende Beyrodt) en afsluiter ‘Children Of The Revolution’ nog wel een aantal prima nummers te vinden. De blues-invloeden zijn nooit ver weg en dat is echt een kolfje naar de hand van Readman die zich echt weet te onderscheiden op deze songs.

Echter, met het slappe ‘Wasting Time’ en het wat modern klinkende titelnummer ‘Locked & Loaded’ hebben we ook een aantal missers op het album staan en dat ben ik niet echt gewend van Voodoo Circle. Verder zijn de blues-invloeden een stuk groter dan op voorgaande platen, wat ten koste gaan van de heaviness en mijns inziens is de band juist op zijn best als Alex Beyrodt lekker kan scheuren op zijn gitaar. Natuurlijk is ‘Locked & Loaded’ geen slechte plaat geworden, want daar zijn de heren muzikanten gewoonweg te goed voor, maar het niveau van albums zoals ‘Black Heart Syndrome’ (uit 2011) en ‘Whiskey Fingers’ (uit 2015) wordt op deze nieuwe Voodoo Circle plaat nergens gehaald. De band heeft in het verleden bewezen tot betere dingen in staat te zijn en in dat perspectief valt ‘Locked & Loaded’ ietwat tegen, maar als je de vergelijking met het voorgaande werk achterwege laat kun je niets anders dan concluderen dat dit zesde full-lenght album van onze Duitse vrienden zeker ruim boven de middelmaat scoort. Diegenen die bands als Whitesnake, Led Zeppelin en Deep Purple tot hun favorieten rekenen zullen hier best goed mee uit de voeten kunnen, daar ben ik van overtuigd.