Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Volbeat vervangt Queens of the Stone Age op Pinkpop 2022

Metallica headliner

10-02-2022

De organisatie van Pinkpop maakt vandaag bekend dat Volbeat de vervanger zal zijn voor het eerder aangekondigde Queens Of The Stone Age. Onder meer Greta van Fleet, IDLES en De Staat waren al aangekondigd aan de editie van 2022. Eerder werd al aangekondigd dat headliner Metallica zou blijven staan, net als onder meer Pearl Jam, Nightwish, en Måneskin. De 2022 editie is op 17, 18 en 19 juni, op het Megaterrein in Landgraaf, in Limburg.
 
De organisatie:
Vandaag maken we het programma van de Pinkpop zaterdag compleet met Chef’Special en Selah Sue. Ook de Deense rockmachine Volbeat prijkt nu op de affiche van de 51e Pinkpop editie, als vervanger van Queens of the Stone Age. Eerder werden headliners Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons bekendgemaakt en grote namen als Twenty One Pilots, Royal Blood, Nothing But Thieves en Måneskin. Tickets voor zaterdag en zondag zijn nog beschikbaar. 
 
Met hun feelgood mix van funk, rap, pop, rock, ska en reggae trakteert Chef’Special Pinkpop zaterdag 18 juni op een heerlijke fusion van stijlen. Na stijf uitverkochte podia, een klapper van een hit met ‘Afraid of the Dark’ en hun vierde album ‘Unfold’, reist de band deze zomer af naar het Zuiden om terecht voor de vierde keer op Pinkpop te staan. Ook de Belgische zangeres Selah Sue is van de partij: met het nog uit te komen album ‘Persona’ op zak keert zij terug naar Pinkpop. Het nieuwe album belooft een nieuwe en uiterst persoonlijke collectie songs waarin de zangeres, die doorbrak met ‘Raggamuffin’, reflecteert op de antidepressiva die ze sinds haar tienerjaren voorgeschreven kreeg. Met deze twee namen is het zaterdagprogramma van Pinkpop 2022 compleet.

Nadat de band eerder al voor de 2020 editie werd bevestigd die niet door kon gaan, is het op zondag 19 juni na 11 jaar eindelijk weer zover: Volbeat op Pinkpop. Volbeat vervangt Queens of the Stone Age, die wegens gewijzigde tourplannen zijn genoodzaakt zich af te melden voor het festival. Volbeat vierde onlangs hun twintigjarig bestaan en trapte samen met Ghost een co-headliner arenatournee af in de Verenigde Staten, waarbij ze tegelijkertijd de hoogste plaatsen in de belangrijkste Amerikaanse rocklijsten deelden. Volbeats nieuwe album ‘Servant of the Mind’ bevat de meest aanstekelijke, hard rockende en melodieuze songs die zanger-gitarist Michael Poulsen en zijn mannen ooit opnamen.

Met de toevoeging van Chef’Special en Selah Sue zijn er 54 van de 62 acts bekendgemaakt, waarmee de teller voor het aantal nog te bevestigen acts op 8 komt te staan. 

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop daar haar 50e verjaardag. Na twee jaren geen festival ivm de Covid-19 pandemie vindt de 51e editie van Pinkpop nu plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022. 

Bevestigd tot nu toe:
Vrijdag 17 juni: Metallica, Twenty One Pilots, Nightwish, Nothing But Thieves, Greta Van Fleet, Danny Vera, IDLES, Parcels, The Pretty Reckless, Froukje, Antoon, WIES, grandson, JC Stewart, Ten Times A Million, Elle Hollis
Zaterdag 18 juni: Pearl Jam, Royal Blood, Måneskin, Deftones, KALEO, Chef’Special, Lost Frequencies Live, Crowded House, Ronnie Flex & The Fam, Selah Sue, Tones And I, Courtney Barnett, Frank Carter & The Rattlesnakes, Son Mieux, Mimi Webb, Nona, The Last Internationale, KennyHoopla, Saint PHNX, Remme, Ramkot
Zondag 19 juni: Imagine Dragons, Volbeat, Nile Rodgers & Chic, Dermot Kennedy, De Staat, Zara Larsson, Ziggy Marley: A Live Tribute To His Father, Eefje De Visser, Interpol, Maan, Kacey Musgraves, Inhaler, Turnstile, Joost, Sea Girls, Hang Youth, MEAU.
 
Pinkpop 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door BRAND BIER en IBA Parkstad.

Voor meer informatie over Pinkpop: www.pinkpop.nl

Social media