Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
The Vibes – The World Is Yours
Lux Noise Records
Release datum: 12 december 2019
Tekst: Bart Meijer – 07 maart 2020
“Als je houdt van “geen-zorgen-muziek” waarop het rock-gehalte hoog ligt, dan zul je hier zeker van genieten.”
7/10

Het was een hele tijd “stil” rondom het Zwitserse The Vibes. Er waren zelfs geruchten in omgang dat de mannen het voor gezien zouden hebben gehouden. Gelukkig kwam er eind vorig jaar een einde aan al deze onzin en maakten Mat en MoJo bekend dat ze doorgingen en een nieuwe broeder hadden gevonden in drummer Hell Hede. Om dit kracht bij te zetten brachten ze hun vijfde album uit: ‘The World Is Yours’.

Het album staat barstensvol onvervalste rock ‘n roll, met genoeg ruimte voor variatie en verschillende stijlen. Het ene moment horen we krachtige riffing, het andere moment snelle, lekkere gitaarsolo’s. Met enkele wat rustigere passages, waarin country-achtige stukjes ballad niet uit de weg gegaan worden, kunnen we vooral stellen dat deze band wordt gedreven door up-tempo songs. Ik zeg vooral, omdat bijvoorbeeld ‘Into The Light’ voortgestuwd wordt door een heel fijn en relaxed basloopje, en met ‘Random Symphony’ heeft The Vibes een dromerige power ballad te pakken, met een hoofdrol voor het orgel.

‘The World Is Yours’ is een album met een frisse en erg positieve vibe, als je houdt van “geen-zorgen-muziek” waarop het rock-gehalte hoog ligt, dan zul je hier zeker van genieten. Het album bevat een aantal nummers die de potentie hebben uit te groeien tot rock-anthems, en als dit op het studioalbum al zo overkomt dan weet ik zeker dat dit live nog beter uit de verf komt.

Check de onderstaande socials voor meer informatie over deze band.