Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Sxuperion – Omniscient Pulse
Bloody Mountain Records
Release datum: 15 juni 2020
“’Daarbij kan zich er zelfs een ongemakkelijk gevoel meester van je maken, maar dat hoort gewoon bij de hele belevenis die dit album is.”
8.5/10
Berto I 09 juni 2020

Nee, de naam van de band is geen typefout, er staat echt Sxuperion. Sxuperion is een eenmansband uit de Verenigde Staten en bestaat uit bandlid Matthew. Hij heeft al enkele albums uitgebracht die mij echter niet bekend zijn, maar ik ga ze toch even opspeuren.

Op zijn nieuwe album ‘Omniscient Pulse’ brengt hij een mix tussen death metal en black metal, maar dan toch in het voordeel van de death metal. De gitaarsound is geweldig en staat goed in de mix. Door het gebruik van samples in bijna ieder nummer, ontstaat er een ongemakkelijk en bijna kosmisch sfeertje. Vooral in de langere nummers komt dit tot uiting, in de kortere songs ligt de nadruk toch meer op het neerzetten van een agressief statement. Er wordt gewisseld van snelle passages met blastbeats naar wat langzamere, soms medium tempo stukken, maar allemaal met een enorm gemak en ondersteund door keyboards die onderdeel van een science fiction soundtrack zouden kunnen zijn.

Het album handelt over het feit dat de wereld waar we nu in leven slechts een toestand van een diepe slaap is, een droom eigenlijk en als we wakker worden begint de ellende pas echt. Dit idee in combinatie met de samples en synthesizers (die echt niet overdreven aanwezig zijn) en de riffs die je soms ook in een trance kunnen brengen, merk je wel dat het naast de pure death metal die je hoort ook vooral draait om sfeer en ambiance. Daarbij kan zich er zelfs een ongemakkelijk gevoel meester van je maken, maar dat hoort gewoon bij de hele belevenis die dit album is. Je zult trouwens achtergronden bij dit album zelf moeten ontdekken, want de heer Matthew doet niet aan social media heb ik begrepen. Maar dit album is wel je volledige aandacht waard, dus dat komt wel goed.